Sacedón no celebrarà més correbousSacedón no celebrarà més correbous - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
02:28
Sacedón no celebrarà més correbous


L'alcalde de Sacedón, Francisco Pérez Torrecilla, comunica en un correu enviat a Igualdad Animal que el nou equip de govern ha decidit suprimir el tradicional encierro pel camp que es realitzava a la localitat.

Segons el correu, i en paraules textuals 'uno de los objetivos que perseguía esta nueva corporación municipal al tomar esta decisión es precisamente que no se siguiera hablando de Sacedón como un pueblo que continúa maltratando animales'

Francisco Pérez Torrecilla fa al·lusió a la protesta realitzada per Igualdad Animal el passat any 2010, on els activistes de l'organització i un càmera de Telecinco van ser brutalment agredits quan diu: 'Creo sinceramente que ya hemos pagado con creces la encerrona de los medios (tele5) del año 2010, y la salvaje respuesta que se produjo por parte de algunos (muy pocos) vecinos y visitantes a la tan innecesaria como astuta provocación de algunos activistas antitaurinos'.

I finalitza amb una petició expressa: 'Creo que ya hemos cumplido sobradamente nuestra "penitencia" por la desagradable situación que se vivió hace un año, así que, por favor les pido que eliminen a Sacedón de su lista de pueblos maltratadores de animales'.

Igualdad Animal, que va desplegar una pancarta de 35 metres quadrats on es llegia 'Tauromaquia abolición, derechos para todos los animales', va interposar les denúncies corresponents per les agressions que van rebre els seus activistes, juntament amb un reporter i una redactora de Telecinco, atacats per una multitud que els va propinar cops de puny, puntades i pedrades i està a l'espera del judici per les agressions rebudes.

L'entitat defensora dels Drets Animals s'alegra d'aquesta decisió i espera que no sigui només una mera qüestió d'imatge, i desitja que s'avanci cap a la completa eliminació de qualsevol esdeveniment o festeig en el qual s'utilitzin animals no humans.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv