[Sahara] Familia de Said Dambar en els campaments a Tinduf a Algeria (Cas)[Sahara] Familia de Said Dambar en els campaments a Tinduf a Algeria (Cas) - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Web
05:40
[Sahara] Familia de Said Dambar en els campaments a Tinduf a Algeria (Cas)


El passat 22 desembre 2010 queia màrtir el jove sahrauí Said Sidahmed Abdelwahab Dambar, assassinat per un policia marroquí a boca de canó, durant el toc de queda al qual és sotmesa la ciutat d'Al-Aaiun, capital del Sàhara Occidental Ocupat després del desmantellament del campament de Gdeim-Izik el passat dia 8 de novembre del 2010.

Said Dambar, tenia 26 anys d'edat, era Llicenciat en Economia i treballava a l'Ajuntament de la ciutat ocupada de l'Aaiun, destacava pel seu exemplar comportament amb els seus pares, sent un destacat estudiant i esportista i correcte treballador, solidari i preocupat de la situació que pateix el seu poble.

Des de llavors, la família d'aquest jove ha estat exigint a les autoritats marroquines la veritat sobre els fets que van envoltar la seva mort.

El cadàver del difunt Said Dambar segueix fins al moment a l'hospital "BEN EL MEHDI" d'Aaiun sense rebre sagrada sepultura, la qual cosa contradiu totes les normes legals i religioses.

Les autoritats marroquines s'han negat sistemàticament, fins ara, a donar alguna explicació exhaustiva sobre les circumstàncies i els fets que envolten aquest assassinat.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv