[Cornellà] Alumnes i professors okupen l'IES Francesc Macià[Cornellà] Alumnes i professors okupen l'IES Francesc Macià - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
03:22
[Cornellà] Alumnes i professors okupen l'IES Francesc Macià


Arturo Puente-

Un grup de 30 alumnes s'han tancat aquesta nit juntament amb 15 professors a l'IES Francesc Macià de Cornellà, en protesta contra les retallades en Educació que està aplicant la Conselleria i que, segons han detallat els alumnes, comporta massificació a les aules i menys pressupost per a material educatiu.

Segons ha relatat José Lloret, professor del centre, les retallades han suposat que les classes sobrepassin el nombre d'alumnes fixat per llei. "A cada classe hi ha una mitjana de 32 alumnes i moltes d'elles sobrepassen aquesta xifra fins als 48, per sobre del límit legal", ha indicat Lloret.

Per la seva banda el director del centre, Leandre Mondrian Virgili, ha explicat que les retallades han suposat una important disminució en el pressupost del centre, cosa que ha repercutit sobretot en els sous i nombre del professorat.

A la classe d'Adrià Junyent, la de 2 º primera del Batxiller Social, hi ha 48 alumnes, una xifra que "té efectes en la qualitat de l'educació que s'imparteix", segons assegura l'alumne, membre de l'Assemblea d'Estudiants de Secundària. El director Mondrian, però, treu ferro a l'assumpte i replica que el de la classe d'Adrià és un cas "aïllat" que ha passat perquè molts alumnes van triar l'itinerari social, tot i que "estan en procés de solucionar".

No obstant això, descreguts d'aquestes afirmacions, els alumnes de l'últim curs de Batxiller han decicit organitzar una sèrie d'accions de protesta durant tota la jornada, que va començar amb una xerrada d'Arcadi Oliveres al centre. Després van programar diverses cassolades i una col · locada de pancartes reivindicatives, i van culminar la passada nit amb la tancada a l'interior de l'institut.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv