Animals sedats amb 'valium' al zoo de #BCNAnimals sedats amb 'valium' al zoo de #BCN - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Web
07:28
Animals sedats amb 'valium' al zoo de #BCN


Barcelona 17/10/2011

L'associació animalista Libera! denuncia que la colònia de foques del zoo de Barcelona es troba en un estat de salut lamentable i tem per la vida d'algunes d'elles després de produir-se la mort d'un exemplar adult i de dues cries.

Actualment, Nina, una de les foques comuns que va arribar el passat mes de maig, es nega a menjar de fa dies, Herc, que està aïllada en una petita piscina immòbil i amb els ulls tancats, pateix fortes diarrees de fa dos mesos i està essent tractada amb 'valium', igual que Tia.

El zoo va rebre cinc femelles de foca mitjançant l'Associació Europea de Zoològics i Aquaris, entitat que coordina i regula els intercanvis dels animals de diferents zoos i que gestiona els trasllats un cop els zoos associats en demanen els individus que els interessaria tenir en la seva col·lecció.

Segons un portaveu de l'Ajuntament de Barcelona, administració propietaria del zoo, la ciutat 'va considerar important les foques per a la seva col·lecció i, per això, les va sol·licitar'.

Així, les foques Herc, Tia, Cleo, Zef i Nina van arribar en camió a Barcelona procedents del parc d'Antibes, a la Provença, segons el portaveu del zoo com a 'grup consolidad, adult, que havia perdut al mascle'.

Dues de les foques van arribar prenyades sense que cap dels responsables del seu trasllat en tingués coneixement, i amb problemes de salut degut a la seva avançada edat, i van ser ubicades en la piscina que ocupaven els lleons marins, que van ser traslladats un dels tancs dels dofins, reduint encara més l'espai disponible per als animals marins que malviuen al zoo.

El 10 de juliol, una de les foques va parir una cria morta sota l'atònita mirada dels veterinaris que desconeixien el seu embaràs. Mitjançant una ecografia, van descobrir que una altra de les foques també estava prenyada, cosa que va ser rebuda amb esperança, ja que l'arribada de cries al zoo és escassa, però aquesta alegria va durar poc ja que, a banda de que la nova cria també va néixer morta, Zef, una de les foques adultes, va emmalaltir i morir el mateix mes.

L'estrès produït per tota la situació de trasllat i captiveri és una de les possibles explicacions que dóna l'associació animalista Libera! a la desastrosa situació de la colònia de foques, tot i que, segons el portaveu del zoo 'tot ha estat una lamentable coincidència' ja que, segons conclou 'a vegades no sabem en quin estat arriben els animals, això depèn directament de l'Associació Europea de Zoològics i Aquaris'

Per Libera! La situació i la medicació sedant que reben els animals del zoo no es fruit de cap coincidència, sinó d'una gestió inadequada de la pròpia captivitat dels animals que els zoos insisteixen a perpetuar.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv