Basel Ramsis - Tortura a Egipte (Cas)Basel Ramsis - Tortura a Egipte (Cas) - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Web
08:47
Basel Ramsis - Tortura a Egipte (Cas)


Basel Ramsis. Director de cinema, testimoni de les tortures a Egipte.
El 6 juny 2010, Saed Khàlid estava en un cibercafè d'Alexandria, Egipte. La policia secreta li demana la documentació. Jalid demana explicacions i la policia política se l'emporta a un portal i el copeja fins a matar-lo. A continuació el llancen al carrer. Durant 10 minuts el cadàver està a la vista de tots i uns veïns ho fotografien. Passats els 10 minuts la secreta torna i l'introdueix marihuana al cos i addueix que ha mort en ingerir-la. Les fotografies dels veïns desmunten la mentida i neix el moviment dels joves egipcis que va enderrocar a Mubàrak.

Basel Ramsis, director de cinema i testimoni de tortures, ens explica l'evolució d'aquesta abominable pràctica que perdura a Egipte des de 1952 amb el cop d'estat de Nasser.

L'exèrcit, que és qui mana a Egipte en l'actual procés de transició, practicaren la tortura des de l'inici de la revolta el 25-1-11 i el dia de la caiguda de Mubàrak el 11-2-11. Des de llavors han continuat les denúncies per tortures i repressió política.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv