Defensa del CAP Guineueta, Nou BarrisDefensa del CAP Guineueta, Nou Barris - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
17:08
Defensa del CAP Guineueta, Nou Barris


Els dilluns i els divendres a les 19h el veïnat es troba davant del CAP Guineueta de Nou Barris per protestar pel tancament de les urgències nocturnes en aquest centre.

Les imatges corresponen al passat divendres 27/01/2012.

Comunicat:
NI ENS EMPASSAREM ELS TANCAMENTS D'URGÈNCIES NOCTURNES, NI VOLEM SER ESCLAUS DEL CAPITALISME !!!

El Departament de Sanitat del govern de CiU encapçalat pel conseller Boi Ruiz ha tancat els serveis d'urgències nocturnes del CAP de la Guineueta: ara s'envia el veïnat a la clínica carmelitana d'Horta-Guinardó –de titularitat privada–. La Generalitat pagarà un lloguer anual de 300.000 € per ubicar-hi el servei d'urgències de nit. Això s'emmarca en el vergonyós procés de reducció i privatització dels serveis públics. Així, el govern de CiU continua la seva política criminal de desmantellament i privatització de la sanitat pública, un servei públic fonamental conquerit pel llarg combat dels treballadors i treballadores catalans al llarg del segle XX. La gent de Nou Barris ja s'ha de desplaçar fora del districte per ser atesa en cas d'urgència, amb el greu perjudici que això implica per a l'atenció a la salut, especialment per a les persones grans o amb una mobilitat reduïda. Al Plenari del Consell del Districte del 29 de novembre, la Candidatura d' Unitat Popular (CUP) de Nou Barris va preguntar a l'equip de govern sobre aquesta qüestió: la regidora del Districte Irma Rognoni (que cobra entre 5.379 i 7.013 € mensuals), va afirmar que no sabia res del tancament de les urgències de la Guineueta. Per tant, la regidora o bé ha mentit, o bé ha negligit a l'hora d'informar-se d'una decisió tan greu com aquesta.

LA LLUITA ÉS L'ÚNIC CAMÍ!
O VOLS DEIXAR UN MÓN DE MERDA A LES TEVES FILLES?

La regidora Rognoni i altres representants de l' Administració van afirmar al desembre que 'podeu fer el que vulgueu'. Se'ls en foten les necessitats reals del poble! Per això el veïnat de Nou Barris s'ha manifestat des del principi de desembre dos cops la setmana (400 persones de mitjana) i s'ha tancat a l'ambulatori: a fi que l' Ajuntament i la Generalitat sàpiguen que no acceptem la pèrdua dels serveis públics que tant ens ha costat guanyar. Què estem esperant per reconduir les coses?
Des de la Trobada Alternativa i la CUP de Nou Barris us encoratgem a mobilitzar-vos per visibilitzar mediàticament aquest conflicte, per fer pagar un preu polític als seus responsables i perquè es reobri el servei d'urgències nocturnes. En l' actual context de precarització laboral i de miserabilització gradual de les classes treballadores catalanes, exigim una sanitat pública i de qualitat. Cridem Nou Barris a autoorganitzar-se pels nostres drets i contra la major ofensiva capitalista global en moltes dècades a Europa. No perdrem en pocs anys el que hem conquerit, lluita rere lluita, per la justícia social i la llibertat!!!
CAP DE LA GUINEUETA:
RECUPEREM URGÈNCIES NOCTURNES!!!

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv