La comuna d'Oakland (VOAng)La comuna d'Oakland (VOAng) - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Web
11:52
La comuna d'Oakland (VOAng)


En 10 d'octubre de 2011, centenars de persones al centre de Oakland ocupen la plaça Frank Ogawa, al davant de l'ajuntament. Ells van construir una ciutat autogestionada amb tendes i va començar a complir algunes de les necessitats més urgents de la comunitat. Es canviat el nom a la plaça d'Oscar Gran, en honor a un jove afroamericà que va ser assassinat a trets per la Policia del BART el 2009. Encara que l'acció va ser inspirada en part per Ocupar Wall Street i les protestes d'austeritat a tot el món, ocuparen amb el caràcter particular d'Oakland resultat d'anys de lluita i la repressió en l'àrea de la badia. Aquest curt documental detalls de la història en curs de la Comuna d'Oakland.

Vídeo produït per Marianne Brandon Jourdan Maeckelbergh i amb imatges de Caitlin Manning, David Martínez, John Hamilton, i tones de material d'arxiu.

NOTA: El text al final va ser llegit en gener del 2012.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv