Expressió Directa 2012Expressió Directa 2012 - SantsTV
 Anuncis 
Publica a Diaspora Web
01:27
Expressió Directa 2012


Expressió Directa és un cicle d'espectacles de centres culturals autogestionats de Barcelona que té l'objectiu d'enfortir la xarxa d'equipaments de gestió comunitària i cultura crítica de la ciutat.

Per col·laborar-hi: Verkami - Expressió Directa. Connecta barris, recupera espais

Nascut fa quatre anys per iniciativa del setmanari la Directa i amb la col·laboració de l'Ateneu Popular de Nou Barris i el Centre Cultural la Farinera del Clot, a l'Expressió Directa d'enguany es sumen dos projectes emergents: l'Ateneu L'Harmonia de Sant Andreu i La Lleialtat Santseca. Així, el 2012 creem més xarxa i connectem noves i velles lluites de recuperació d'equipaments culturals.

Perquè creiem en els barris, en la creativitat de l'autogestió i en circuits culturals no mercantilistes com a eines de transformació social. Ara més que mai, davant la crisi, apostem per xarxes d'espais lliures de la lògica comercial i plens d'idees i propostes culturals potents i arran de carrer.

Connecta barris, recupera espais

Amb l'Expressió Directa volem crear un projecte conjunt que vertebri i connecti les relacions entre aquests quatre barris i les seves corresponents lluites de recuperació d'espais i equipaments veïnals de proximitat. És el resultat de la vinculació entre moviments socials i circuit cultural.

L'Expressió Directa és possible, doncs, gràcies a l'esforç voluntari de molta gent i de persones com tu, que pots donar suport al projecte fent-te mecenes.

QUÈ FAREM
Cinc concerts i espectacles programats del 10 de març al 26 de maig. Inclouran l'espectacle del 35è aniversari de l'Ateneu Popular de Nou Barris, el concert Llibertat d'expressió, llibertat de creació a les cotxeres de Sants organitzat per la Lleialtat Santsenca, el concert d'aniversari de La Directa, el concert de les Festes de Primavera de Sant Andreu a càrrec de L'Harmonia i la clausura del cicle a La Farinera del Clot.

35 anys d'Ateneu Popular de 9 Barris, 10 de març
Festa per l'autonomia del projecte de l'Ateneu
Amb Los Galindos, Los Excéntricos, Joan Català i Martí Soler (Cia. Daraomai), Boni, Desastrosus Cirkus, La Família Bolondo i festa final amb djs sorpresa

Llibertat d'expressió, llibertat de creació - Faràndula de Sants, 23 de març
Concert a les Cotxeres de Sants amb Root Diamoons, La Gozadera i The Neighbours Selectors.

Sis anys posant La Directa, 21 d'abril
Concert d'aniversari del setmanari La Directa

Festes de Primavera de Sant Andreu, 19 de maig
Concert amb Jaleo Real, La Bundu Band, FdeFunk i espectacle de foc a càrrec de Diables de Sant Andreu i colles convidades.

Concert final del cicle a La Farinera, 26 de maig
Concert amb Transadèlica (Amparo Sánchez + Yacine Belahcene) i Fanfarria Contratiempo

Pots trobar més informació de la programació al bloc d'Expressió Directa

A QUÈ DESTINAREM ELS DINERS
Els diners recaptats a través de la campanya a Verkami aniran íntegrament destinats a cobrir les despeses de difusió del cicle, que és la part comuna del pressupost. Les despeses de l'organització de cadascun dels espectacles van a càrrec de cada centre.

QUI SOM
La Lleialtat Santsenca va ser una cooperativa obrera de consum a principi del segle XX. Actualment l'immoble és propietat de l'ajuntament i està catalogat com a equipament. Les entitats de Sants volen recuperar-ne el seu ús veïnal, cooperatiu i de cultura popular, i gestionar-lo des de les pròpies associacions del barri. És un exercici de recuperació de la memòria obrera de Sants i d'un espai històric al servei del barri.

La Federació d'Entitats de Sant Andreu de Palomar reivindica la gestió d'un espai de l'antiga fàbrica Fabra i Coats per crear l'Ateneu l'Harmonia de Sant Andreu. L'objectiu és fer-ne un equipament de barri gestionat per aquesta federació que agrupa les entitats més representatives de la xarxa associativa de Sant Andreu. L'edifici és dins el recinte de Fabra i Coats, que actualment s'està remodelant per convertir-lo en un complex cultural.

L'Ateneu Popular de Nou Barris és un centre cultural públic on l'acció cultural i artística serveix com a eina de transformació social. Va néixer de l'ocupació d'una antiga fàbrica que els veïns reivindicaven com a equipament cultural i enguany celebra 35 anys! I els celebrarem amb una gran festa d'aniversari dins de l'Expressió Directa, on participaran moltes companyies i artistes de circ vinculats al projecte durant aquests anys.

El Centre Cultural la Farinera del Clot és gestionat per la Federació d'Entitats del Clot-Camp de l'Arpa a través d'un model de gestió ciutadana. Des del 1999 ofereix al barri i la ciutat una programació sociocultural que posa l'èmfasi en la promoció musical independent i en la promoció i producció d'arts escèniques. La Farinera aposta per la construcció d'un model cultural cooperatiu i dóna suport a aquelles iniciatives que vinculen les arts a la transformació social.

La Directa és un mitjà de comunicació en català d'actualitat, investigació, debat i anàlisi. Vol ser una eina comunicativa per a visualitzar les pràctiques dels moviments socials i aquells projectes polítics, socials i culturals que plantegen un model alternatiu a l'actual. Va endegar el cicle Expressió Directa ara fa quatre anys.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv