Sota l'efecte IguazúSota l'efecte Iguazú - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Web
22:43
Sota l'efecte Iguazú


Els protagonistes d'aquesta peça son informàtics, joves, estan ben preparats; ja fa anys que treballen en empreses multinacionals i s'hi dediquen a fons, sense mirar horaris. Però s'han adonat que d'un dia per l'altre poden perdre la feina. De fet alguns acaben de perdre-la! Per què? Qui pren la decisió de l'acomiadament? A quina punta del globus es troben els qui decideixen la dimensió adequada de les empreses? Quins objectius tenen? En aquest reportatge, Manel, Oscar, Miguel David, David Francisco i Marcel miren de trobar respostes a aquestes i altres preguntes.

Aquests joves informàtics es declaren seguidors incondicionals de la sèrie humorística Dilbert. Pensen que en aquesta ficció d'animació nord-americana es fa un retrat molt fidel del seu món laboral. Dilbert és el nom propi del personatge principal, un treballador d'una multinacional, i dóna títol a la sèrie que s'ha emès a TVE recentment. En aquest programa se'n poden veure alguns extractes.

Els nostres protagonistes són homes que fa uns anys van trobar feina en una multinacional. Quan van entrar a treballar, després d'una selecció molt dura, estaven contents, l'empresa els oferia bones condicions i la possibilitat de prosperar. Van demostrar que valien i hi van dedicar totes les hores del món, fins que la realitat es va imposar. Algú molt lluny d'aquí va decidir fer un expedient de regulació i es va acabar el somni. Fins i tot han comprovat que la notícia dels acomiadaments ha fet pujar les accions de la firma. Va ser quan van prendre consciència que si no lluitaven pels seus drets laborals, l'únic que aconseguien era cedir, cedir i cedir.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv