[PV] Protesta contra el tir a coloms a braç[PV] Protesta contra el tir a coloms a braç - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
03:01
[PV] Protesta contra el tir a coloms a braç


Activistes pels drets animals de la Fundació Equanimal, Igualdad Animal i Fauna Libre han dut a terme dues noves protestes contra el campionat de "tir de coloms a braç" que es va celebrar diumenge 26 de febrer del 2012 a València, al municipi de Riba-roja de Túria, coincidint amb la primera tirada puntuable del campionat d'Espanya d'aquesta modalitat encara permesa a l'estat.
A les 10h, i en ple camp de tir, els activistes han ofert als caçadors plats de tir, amb la finalitat d'incentivar-los per a que optin pel seu ús en comptes de provocar el patiment i mort de milers d'animals.
Dues hores més tard, a la Plaça dels Pinazo de València, al voltant de 50 activistes han dut a terme una protesta en la qual han mostrat a 3 coloms morts obtinguts del campionat, amb la fi recordar als milers de coloms que en aquells mateixos instants estaven perdent la vida i alhora exigir la fi d'aquesta modalitat de caça i de qualsevol altra pràctica que no respecti als animals.
Aquesta modalitat consisteix a disparar i abatre al major nombre de coloms possible. Els coloms arriben amuntegats en gàbies, després són atrapats i llançats de forma violenta a l'aire i allà pateixen l'impacte dels trets.
Després de ser abatudes, cauen al terra a una velocitat d'entre 50 i 70 km/hora, i moltes pateixen una perllongada agonia fins a morir.
En altres països d'Europa els coloms ja no són matats a aquest efecte, i en lloc d'ells s'utilitzen plats.
Per a les entitats organitzadores, aquest campionat, igual que qualsevol modalitat que suposi la utilització d'animals, hauria de ser abolit, ja que causa patiment i mort i anuncien que seguiran treballant per a avançar cap a una societat on matances com les que es duran a terme en aquest campionat formin part del passat.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv