Gran seguiment de la vaga a Catalunya i forta repressió policial a Barcelona #vaga29m #ag29Gran seguiment de la vaga a Catalunya i forta repressió policial a Barcelona #vaga29m #ag29 - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
05:19
Gran seguiment de la vaga a Catalunya i forta repressió policial a Barcelona #vaga29m #ag29


29-M: 56 detencions a Catalunya i 20 persones ferides per les bales de goma a Barcelona

JESÚS RODRÍGUEZ | 30/03/2012 | La Directa

Arrel de l'ús massiu de pilotes de goma per part dels mossos d'esquadra una vintena de persones han patit politraumatismes i han estat ateses a l'Hospital del Mar, l'Hospital de Sant Pau i l'Hospital Clínic. Dos globus oculars destrossats per una bala de goma i una melsa rebentada per un cop de peu són algunes de les lesions més greus.

A Barcelona ciutat han estat detingudes 38 persones per participar a les mobilitzacions contra la vaga general. Al conjunt de Catalunya aquesta xifra s'eleva fins a les 56, a les que cal sumar les dues de Ses Illes. A l'Estat espanyol també hi ha hagut detencions a Madrid i Andalusia. El balanç de persones ferides també és greu: 15 politraumatismes diagnosticats a l'Hospital del Mar, un impacte directe d'una bala de goma al globus ocular i una greu lesió a la melsa com a conseqüència d'un cop de peu d'un agent antiavalot. A l'Hospital de Sant Pau van ser 7 les víctimes de bales de goma ateses al servei d'urgències, una noia també és a l'espera de saber el nivell d'afectació al globus ocular. Per primer cop des del seu desplegament a Catalunya els mossos d'esquadra han fet un ús massiu de gasos lacrimògens al centre de la ciutat de Barcelona. Es tractava de càpsul·les ATF llançades amb les tradicionals escopetes de bales de goma.

Al llarg de la nit i matinada s'han produït diverses situacions de tensió entre els piquets i agents policials, en la majoria de casos de paisà. Abans de l'alba s'han produït cinc detencions. La primera a les dues de la matinada a Nou Barris (Barcelona), un home de 50 anys ha estat conduït fins a comissaria i després ha quedat en llibertat sota l'acusació d'haver siliconat un establiment comercial. Poc abans de les tres de la matinada, un jove ha estat detingut per agents de paisà a l'avinguda Alfons X del districte de Gràcia de Barcelona. A Santa Coloma de Gramenet, un noi ha estat detingut per la policia local, però ha quedat en llibertat poc després de les tres de la matinada. La quarta detenció s'ha produït a Mataró, on un jove ha estat emmanillat i traslladat a comissaria. A l'avinguda Andorra de Tarragona s'ha viscut el cinquè episodi repressiu. Després, durant les hores diürnes, han arribat les tres detencions de Badalona, sota l'acusació de desobediència a l'autoritat, dues a Sabadell i tot un seguit de detencions a Barcelona, en especial als entorns del passeig de Gràcia durant el matí i, a la plaça Urquinaona, plaça Catalunya, Rambla del Raval, i altres punts del centre de la ciutat, tant per part de Mossos d'Esquadra com de la Guàrdia Urbana, durant la tarda i nit. Dues de les persones detingudes són menors.

Càrregues duríssimes i utilització de pots de fum

Per primer cop, en vint-i-cinc anys de desplegament, els mossos d'esquadra van fer ús massiu dels gasos lacrimògens en una zona urbana. Després que els agents s'equipessin amb màscares antigas, van propulsar una vintena de projectils de fum que van impactar a la part superior de la plaça de Catalunya, en direcció al Passeig de Gràcia i la Rambla de Catalunya. Les pilotes de goma llançades a curta distància i les puntades de peu, porrassos i cops de puny van provocar ferides molt greus a diversos manifestants. Les conseqüències: un noi amb la melsa rebentada que va haver de ser intervingut d'urgència al quiròfon de l'Hospital del Mar i l'impacte als globus oculars d'un noi i una noia, amb la previsible pèrdua de visió. Altres vint persones han ingressat als serveis d'urgències amb politraumatismes menys greus.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv