[Sevilla] Protesta pel desallotjament del CSOA La Huelga[Sevilla] Protesta pel desallotjament del CSOA La Huelga - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
03:10
[Sevilla] Protesta pel desallotjament del CSOA La Huelga


Sis membres del Centre Social Ocupat i Autogestionat (CSOA) La Huelga, ubicat en un antic taller del carrer Muro de los Navarros des de gener de 2010, van ser detinguts a la tarda per la Policia Nacional després d'intentar ocupar el número 13 de la carrer Pasaje Mallol, al barri de San Marcos de Sevilla. L'ocupació es va produir després que aquell mateix matí agents de la Policia Nacional desallotgessin sense incidents el CSOA en virtut d'un acte judicial.

Després del desallotjament, els membres del centre havien convocat una protesta a les 20 hores al mateix carrer Muro de los Navarros. No obstant això, segons Juan José, portaveu del moviment "okupa", abans de la manifestació un petit grup es va dirigir al carrer Passatge Mallol per ocupar "de manera simbòlica" (amb pancartes reivindicatives i sense romandre a l'edifici) al número 13 del aquesta via.

Segons aquest portaveu, la Policia va procedir ràpidament a acordonar el carrer i va detenir sis persones, de manera que sospiten que algú hagi pogut "donar una xivatada" o "punxar" la llista de correus per la qual es comuniquen els diferents membres del centre.

Juan José afirma que l'edifici (propietat de La Caixa, segons ha declarat) es trobava "obert" i que els que el van ocupar "no han trencat res", de manera que "no han comès cap delicte, com a màxim una falta", de manera que considera injustificada les detencions.

A les 19.30 d'avui, al voltant d'un centenar de membres del moviment okupa s'han concentrat davant dels jutjats del Prado de San Sebastián per protestar contra les detencions dels seus sis companys. Durant la concentració, dos dels detinguts van ser posats en llibertat, mentre que els altres quatre van continuar retinguts, de manera que els assistents a la protesta van romandre en el lloc com a mesura de pressió.

Info de: PROTESTA POR EL DESALOJO DEL CSOA LA HUELGA DE SEVILLA

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv