Exposició a Hostafrancs i la Bordeta: Fam i guerra a CatalunyaExposició a Hostafrancs i la Bordeta: Fam i guerra a Catalunya - SantsTV
 Història 
Publica a Diaspora Web
01:47
Exposició a Hostafrancs i la Bordeta: Fam i guerra a Catalunya


Fam i guerra a Catalunya. Memòries i estratègies de supervivència 1936-1959.

Cedida pel Museu Etnològic de Barcelona, visitarà les instal·lacions esportives de l'Espanya Industrial i de la Bordeta durant el mes de juliol.

Aquesta exposició recull les estratègies de supervivència relacionades amb l'alimentació durant la Guerra Civil i als anys posteriors.
Es tracten diversos àmbits relacionats amb la vida quotidiana durant la Guerra civil i la postguerra: l'estraperlo, la importància de la ràdio, el racionament del menjar i els aliments que menjava la població, els problemes de subministrament energètic, les malalties durant la guerra, els refugis, etc.
A més, la mostra presenta diversos objectes de vida quotidiana, documents i fotografies que apropen els visitants al dia a dia de la fam durant la Guerra Civil i la postguerra.
També s'hi pot veure un documental amb el testimoni de persones que van viure aquella època en primera persona, així com la memòria de les estratègies de supervivència que seguien davant l'escassetat d'aliments i les dificultats per accedir-hi.
Aquesta exposició es va impulsar per commemorar el 70è aniversari de l'acabament de la Guerra Civil a Catalunya.

És una aposta del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta d'apropar a les persones usuàries de les instal·lacions esportives exposicions d'interès, amb la voluntat de socialitzar-les al màxim.

Del 2 al 12 de juliol del 2012 al CEM la Bordeta. Noguera Pallaresa, 34-42 (Plaça La farga)

Del 13 al 27 de juliol del 2012 al CEM l'Espanya Industrial

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv