#ResistenciaMinera. Testimoni d'Elisabeth, dona de miner tancat en Pozo Candín #OurVoices#ResistenciaMinera. Testimoni d'Elisabeth, dona de miner tancat en Pozo Candín #OurVoices - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
05:46
#ResistenciaMinera. Testimoni d'Elisabeth, dona de miner tancat en Pozo Candín #OurVoices


Contra el desmantellament de les conques mineres, com una altra estratègia de lluita #ResistenciaMinera, diversos miners es tanquen en diversos pous de les conques mineres. En el Pozo Candín, Elisabeth Robles Torres, dona d'un dels miners tancats (Darío Martínez Fernández) dóna el seu testimoni.

L'última lluita en les conques mineres s'inicia amb l'incompliment per part del govern del PLA NACIONAL DE RESERVA ESTRATÈGICA DE CARBÓ 2006-2012 I NOU MODEL DE DESENVOLUPAMENT INTEGRAL I SOSTENIBLE DE LES COMARQUES MINERES (és és el document oficial signat pel Govern i els sindicats)

El cas és que arribem a l'esborrany dels pressupostos generals de l'Estat i el Ministeri d'Indústria decideix passar-se pel forro dels seus vergonyes del signat, decideix donar un cop de destral de mort a la mineria (no oblidem que aquest govern és ultraliberal, que la mineria és tradicionalment 'vermella', i que això suposa continuar atacant als febles i als antagonistes ideològics).

Des d'aquest moment fins ara la mineria es planta en bloc, i realitza les accions més contundents i més constants de tall de carreteres, tancaments en edificis oficials i en els pous de les mines, tall d'accessos a les centrals de carbó, enfrontaments amb la policia. Els ciutadans ho estan seguint pels informatius de les diferents cadenes o pels diaris? Doncs no. Hi ha un inadmissible apagada informativa de la Vaga Minera. Tots els interessos econòmics i polítics es conjuguen perquè els ciutadans espanyols, molt castigats pels nostres incompetents i venuts Governs, no puguem saber que està passant.

I la més probable de les raons és un (comprensible) por a l'efecte contagi. Que tots els que estem ja molt putejats, expulsats de les nostres cases, dels nostres ocupacions o esclavitzats vegem que hi ha una resposta possible més enllà de la frustració i acotar el cap.

Astúries per per complet en una jornada de Vaga General en les conques mineres. Però la mineria ens convoca a tots a tot el país a sumar-nos a la seva lluita, a visibilizarla ja recolzar-la. I així anem a fer tots els que creiem que la lluita dels treballadors és fonamental per poder viure com a persones, enfront de la misèria de supervivència que sembla haver dissenyat el sistema per a nosaltres, i que el nostre Govern defensa amb tanta diligència.

Resistència Minera, Lluita Obrera!

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv