Recuperant la memòria històrica LGTBRecuperant la memòria històrica LGTB - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Web
07:24
Recuperant la memòria històrica LGTB


En aquell any l'Ajuntament de Sitges format per una coalició entre el PP, CiU i un partit local van realitzar fitxes policials als individus que passejaven lliurament per la vila i eren sospitosos de ser homosexuals.

El FAGC, la Coordinadora Gai-Lesbiana i el Casal Lambda entre d'altres organitzacions van organitzar una protesta pels carrers de la vila de Sitges on els manifestants van ser agredits per alguns ciutadans.

En la reinauguració han estat presents representants de les organitzacions i els partits que van condemnar els actes com la CUP.

També van estar presents la regidora de cultura i el regidor de benestar i família de Sitges, que tot i ser d'un dels partits polítics que governaven la coalició que va instigar les fitxes policials de l'any 1996, va declarar que va ser un error.

D'altra banda dissabte a les 12 del migdia es va celebrar l'homenatge a la transexual Sònia que va ser assassinada a cops per un grup de neonazis a la Glorieta dels Músics del Parc de la Ciutadella l'any 1991.

El seu assassinat va ser el primer crim d'una transsexual pel sol fet del ser-ho del que es té informació i constància a l'Estat espanyol. Va ser també el primer assassinat que van investigar els Mossos i va suposar un punt d'inflexió en la manera de tractar les agressions relacionades amb l'odi i la discriminació, que a Catalunya ha culminat amb una fiscalia especialitzada en tractar aquest tipus de violència.

Durant l'acte es va proclamar el nou nom de la glorieta, davant de polítics i representants de l'Ajuntament de Barcelona, que passa a anomenar-se ''GLORIETA DE LA TRANSSEXUAL SÒNIA'.

A l'acte han intervingut entre d' altres Jordi Petit president d' honor de la CLGTBde Catalunya i Eugeni Rodríguez portaveu del FAGC. Tots dos han remarcat l'importància de no oblidar la memòria històrica de transsexuals, lesbianes i gais.

També han donat suport el regidor del PSC a l' ajuntament de Barcelona Guillem Espriu, el responsable de l'area lgtb de la Generalitat, Jordi Budó,el responsable de politíques lgtb d' ERC i ex regidor Xavier Florença, aixi com el president del Casal Lambda Emilio Ruiz i representatnts de 'Cultura Trans' , Panteres Grogues i Famílies LGTB entre d'altres grups.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv