Pedro Álvarez 20 anys #20AnysSensePedroPedro Álvarez 20 anys #20AnysSensePedro - SantsTV
 Anuncis 
Publica a Diaspora Web
02:10
Pedro Álvarez 20 anys #20AnysSensePedro


La Plataforma escalfa motors amb la reivindicació al carrer d'una jornada social el proper 10 de novembre

L'assassinat de Pedro Álvarez a mans d'un policia que va sortir de la presó amb total impunitat al tercer dia de la seva detenció compleix al desembre 20 anys d'indignació i complicitat judicial, però també d'una no resignació davant la injustícia que ha convertit el cas en la bandera de tots els casos d'abús de poder per ser el moviment social europeu sobre això més antic i encara viu.

Pedro Álvarez, un jove de 20 anys, acompanya la seva núvia a casa a la ciutat catalana de l'Hospitalet de Llobregat, quan un cotxe gairebé la atropella. Pedro llavors inicia una discussió amb el conductor que finalitza quan aquest agafa una arma del cotxe i li fa tres trets que acaben amb la seva vida. Les sospites recauen contra un policia nacional que és detingut i posat en llibertat el tercer dia. La jutge dificulta la investigació i inicia un procés totalment irregular, tot i que totes les proves apunten cap a l'autor: balística, automòbil, roda de reconeixement, etc.

A partir de llavors familiars i amics de Pedro, acompanyats de desenes de moviments socials, artistes i intel·lectuals, creen una plataforma encapçalada pels pares de Pedro, Juan José Álvarez i Carmen Pes, que enmig del dolor i la impotència intenten implicar la societat i als mitjans de comunicació per exigir responsabilitats a les autoritats, i denunciant una i altra vegada, el cas d'abús de poder que els havia arrencat la vida d'un fill.

El proper 10 de novembre la Plataforma escalfa motors al carrer, com sempre, amb una jornada informativa i social on es projectarà un documental sobre el cas a les 10.30 i es pintarà un mural en homenatge, en el marc d'un dinar popular. A la tarda es projectarà de nou el documental i s'iniciarà un debat sobre la prescripció dels delictes de sang. Serà a la Plaça de Màlaga de Barcelona.El cas Pedro Álvarez fa 20 anys d'oblit i injustícia judicial.

El jove va ser assassinat per un policia a l'Hospitalet de Llobregat el desembre de 1992. El policia va ser posat en llibertat "per falta de proves concloents." La Plataforma porta denunciant el cas dues dècades, convertint el cas en una bandera contra els abusos de poder.

L'assassinat de Pedro Álvarez a mans d'un policia que va sortir de la presó amb total impunitat al tercer dia de la seva detenció compleix al desembre 20 anys d'indignació i complicitat judicial, però també d'una no resignació davant la injustícia que ha convertit el cas en la bandera de tots els casos d'abús de poder per ser el moviment social europeu sobre això més antic i encara viu.

Pedro Álvarez, un jove de 20 anys, acompanya la seva nòvia a casa a la ciutat catalana de l'Hospitalet de Llobregat, quan un cotxe gairebé la atropella. Pedro llavors inicia una discussió amb el conductor que finalitza quan aquest agafa una arma del cotxe i li fa tres trets que acaben amb la seva vida. Les sospites recauen contra un policia nacional que és detingut i posat en llibertat el tercer dia. La jutge dificulta la investigació i inicia un procés totalment irregular, tot i que totes les proves apunten cap a l'autor: balística, automòbil, roda de reconeixement, etc.

A partir de llavors familiars i amics de Pedro, acompanyats de desenes de moviments socials, artistes i intel · lectuals, creen una plataforma encapçalada pels pares de Pedro, Juan José Álvarez i Carmen Pes, que enmig del dolor i la impotència intenten implicar la societat i als mitjans de comunicació per exigir responsabilitats a les autoritats, i denunciant una i altra vegada, el cas d'abús de poder que els havia arrencat la vida d'un fill.

La plataforma llança un cop més la campanya, que com sempre comença cada 11 de setembre i finalitza cada 15 de desembre, el que representa una llarga lluita de dues dècades en les que s'han realitzat centenars d'actes, com ofrenes florals, concentracions, marxes , tancaments, actes culturals i fins una vaga de fam. La Plataforma destaca com sempre la solidaritat de milers de ciutadans que han donat suport sempre el cas, tot i les pressions en contra, i insisteix com sempre en l'abús de poder a què la societat està sotmesa. La veritat és que el cas de Pere no és un cas aïllat tal com demostren altres lluites socials com el cas 4F, el cas Jonathan Castell, el cas d'Isabel Ferragut o recentment el cas de Joan Pau T en Girona.

Però malgrat tanta injustícia i com sempre passa, hi ha petits grups de persones que segueixen lluitant contra tot l'establert, a contracorrent, però amb tota la dignitat i solidaritat de la que mai seran capaços els jutges i mitjans que segueixen encobrint els culpables.

ASSEMBLEES

Dimarts cada 15 dies a l'Espai Obert (Sants, C/Violant d'Hongria, 71) a les 20h.

CALENDARI

DISSABTE 10 NOVEMBRE: Jornada debat/difusió 10:30h: Vídeo
11:30h: Pintada de Mural (Azagra i Manolito) + Taller de pancartes + Repartir Octavetes a Metro i Renfe.
14h: Dinar Popular i actes carrer (PLç. Màlaga ó Plç. Osca)
17h Passi Video a la plaça quan es faci fosc.
18h Debat entorn el cas convidant a col·lectius afins, advocats. (Per valorar cas i saber com està la situació de la prescripció de delictes de sang).
*Tots les actes al carrer sinó fa mal temps (si plou, a l' Espai obert)

DISSABTE 15 DESEMBRE: Ofrena Floral i Manifestació 11H Ofrena floral - L'Hospitalet
17H Plaça Universitat, Barcelona - Manifestació 20 anys sense Pedro Álvarez

Més informació: PLATAFORMA PEDRO ÁLVAREZ

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv