Salvem les pensions! Via @acampadasantsSalvem les pensions! Via @acampadasants - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
07:22
Salvem les pensions! Via @acampadasants


Les persones pensionistes tenen dret a veure compensada la pèrdua de poder adquisitiu acumulada durant l'any 2012 per la desviació a l'alça de l'IPC respecte a les previsions del govern. Amb la decisió de no aplicar aquesta revaloració, l'executiu espanyol es situa obertament al marge de la legalitat vigent i atempta contra els drets dels milions de pensionistes de tot l'Estat.

Des del primer moment, el Col·lectiu Ronda va engegar una campanya de denúncia de la situació d'il·legalitat provocada per l'actuació del govern posant a disposició de totes les persones interessades formularis de sol·licitud, reclamació i demanda judicial amb l'exigència de veure degudament revalorades les pensions.

Fent servir aquest formularis i amb el suport de la nostra cooperativa, les assemblees 15M dels barris de Sants i les Corts han decidit impulsar i coordinar la lluita de les persones jubilades del seu districte en reclamació d'allò que legalment els pertoca. Un procés que el passat dia 17 de juny de 2013 va assolir la fita de la celebració del primer judici a Catalunya que enfrontava un jubilat, Domiciano Sandoval, amb l'administració per la revaloració de les pensions. A dia d'avui, el judici -on va participar el nostre company Àlex Tisminetzky, advocat del Col·lectiu Ronda- es troba a l'espera de sentència.

Aquest documental recull l'esforç i la dedicació conjunta del jubilats de Sants i les Corts amb els integrants del moviment 15M al districte per aconseguir de l'Estat allò que la llei els garanteix.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv