Assemblea pre-desallotjament naus Puigcerdà #Som300Assemblea pre-desallotjament naus Puigcerdà #Som300 - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
13:32
Assemblea pre-desallotjament naus Puigcerdà #Som300


Nota de premsa

Barcelona, 23 de juliol de 2013

Davant l'imminent desallotjament dels habitants de les naus dels carrers Pere IV i Puigcerdà:

L'Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments denuncia la LENTITUD del procés emprès per les administracions i convoca a una CONCENTRACIÓ per la Dignitat DEMÀ dimecres a les 8 del matí les entitats que han donat suport i veïns i veïnes, al carrer Puigcerdà, 127

El 23 de juliol comença el compte enrere per al desallotjament dels habitants de les naus dels carrers Pere IV i Puigcerdà, situades en l'entorn del barri barceloní del Poblenou. Si no es troba abans una solució, més de 350 persones es veuran obligades a dormir al carrer, perdent la possibilitat de continuar fent la feina que els permetia subsistir, bàsicament reciclatge de ferralla o activitats artístiques. Per no arribar a aquesta situació, l'Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments s'ha reunit amb l'Ajuntament, la Subdelegació del Govern i la Direcció General d'Immigració de la Generalitat

Per part de l'Ajuntament de Barcelona, la promesa formulada en boca del propi Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va ser clara: ningú haurà de dormir al carrer. S'habilitaran allotjaments provisionals temporals (pensions, residències municipals, pisos de protecció oficial, etc), on dormiran aquestes persones. També es promet un procés de formació per capacitar la inserció laboral que, mentre duri, anirà lligat amb el sostre i la manutenció garantida. La condició és que tinguin papers o estiguin en procés de tenir-los.

Per la seva banda, la Subdelegació del Govern s'ha mostrat disposada a buscar, cas per cas, totes les possibilitats legals per dotar aquestes persones d'una documentació en regla que permeti treballar i integrar-se dignament en la societat. Aquests acords han estat valorats molt positivament per l'Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments i pels mateixos afectats, que hi van mostrar clarament el seu suport, malgrat tenir una certa desconfiança en la seva realització.

Dilluns a la reunió amb la Direcció General d'Immigració de la Generalitat, es van plantejar dues qüestions cabdals: l'actuació dels Mossos d'Esquadra en el desallotjament i els tràmits acreditatius d'arrelament social sense contracte de treball, que s'han de dur a terme conjuntament amb l'Ajuntament. Quant a l'actuació dels Mossos, se'ns va dir que passaria la nostra inquietud al Departament corresponent, i en referència a l'informe d'arrelament social, hi ha el compromís que, un cop rebuda la proposta de l'Ajuntament, en 24 hores el faria arribar a la Subdelegació del Govern.

Aquestes promeses, queden alterades per la lentitud amb què s'està portant a terme el procés de reallotjament d'aquestes persones i els tràmits documentals necessaris. El dispositiu posat en marxa per l'Ajuntament, en el qual la Creu Roja juga un paper clau, no té l'agilitat necessària. Es va acordar començar des del mateix dia en què es va fer la reunió amb l'Alcalde, justament perquè el dia 24 les persones que quedessin a la nau fossin les mínimes possibles. En el dia d'avui, s'estan donant entrevistes per al dimecres 24 i més lluny. En els casos que ja se'ls ha assignat allotjament, aquest arriba fins el dia 31 de juliol. Cal dir que hi havia el compromís, de paraula, de que com a mínim es respectaria tot el mes d'agost.

Davant d'aquesta realitat, l'Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments volem denunciar públicament la lentitud del procés posat en marxa i que pot posar en qüestió la veracitat del compromís de l'Alcalde.

Persones de contacte:

Andrés Garcia: 638336383; Norma Falconi: 636676746 i Manel Andreu: 639258006

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv