Desallotjament nau Puigcerdà #Son300 PersonesDesallotjament nau Puigcerdà #Son300 Persones - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
08:22
Desallotjament nau Puigcerdà #Son300 Persones


Aquesta matinada, a prop de les 6 hores, un fort desplegament policial ha acordonat els carrer adjacents de la nau situada al carrer Puigcerdà 127 per procedir al posterior desallotjament a les 8 hores. En aquell moment, dins de la nau hi havia un nombre important de persones que s'hi havia quedat al no disposar d'un sostre on reallotjar-se a partir d'aquesta nit. El desallotjament s'ha produït sense cap enfrontament, però sí amb molta tensió.
Davant d'aquest fet, des de l'Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments volem denunciar:
 Ha estat un desallotjament policial i no social, en tant que les persones no disposaven en el moment de produir-se d'una alternativa a la seva problemàtica d'habitatge, papers i feina.
 Tot i que l'abandonament de la nau ha estat pacífic, tal i com s'havien compromès els i les habitants de la nau, constatem l'incompliment de la promesa de l'Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, de que "ningú es quedaria sense sostre", tingués o no papers. A més, l'estret marge de temps ha impossibilitat poder desenvolupar els tràmits necessaris per aconseguir papers (tot just en marxa) i concretar els dispositius d'inserció laboral contemplats en el Pla d'Assentaments de l'Ajuntament.
 El dispositiu de Serveis Socials s'ha limitat a realitzar una primera i improvisada atenció a les persones que sortien de la nau, facilitant als que volguessin una estada a un alberg d'entre tres i vuit dies, i tiquets de menjar. Aquest fet segueix en la línea de la profunda ineficàcia de l'Ajuntament en matèria d'habitatge. Que nosaltres tinguem constància, fins ahir al vespre només hi havia 15 persones de la nau re ubicades en pensions i albergs, una dada del tot insuficient tenint en compte que disposem d'un cens amb 340 persones necessitades d'un habitatge. D'altra banda, ens consta que la Creu Roja ha negat l'atenció a una família romanesa sense que ens hagin explicat raons convincents.
 Prèviament a l'execució del desallotjament, s'han detingut dues persones de la nau mentre miraven la possibilitat d'ocupar un altre espai per no quedar-se al carrer, i encara resten a Comissaria. També s'ha desallotjat la nau del carrer Pere IV, on vivien unes 30 persones.
Per aquests motius, l'Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments continuarem treballant en la lluita pel dret d'aquestes persones a una digna.
Volem deixar clar que en cap moment hem anunciat una nova ocupació com alternativa de lluita.

Assemblea Solidària Contra els Desallotjaments

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv