Alejandra (Cas)Alejandra (Cas) - SantsTV
 Cinema 
Publica a Diaspora Web
1:42:00
Alejandra (Cas)


102'/ Documental / Argentina / 2013 / HD Full Frame / 16:9 / Idioma Espanyol

Direcció i Producció: Virna Molina i Ernesto Ardito
Guió, Càmera, Muntatge, So: Virna Molina i Ernesto Ardito
Produït per: Canal Trobada / Virna y Ernesto
En la veu d'Alejandra Pizarnik: Vanesa Molina
Elenc: Carmela i Jerónimo Direse Vermell, Isadora i Nika Ardito.
Entrevistats: Myriam Pizarnik, Cristina Pinya, Ivonne Bordelois, Roberto Yahni, Antonio Requeni, Fernando Noy, Mariana Enriquez.

Adaptació cinematogràfica de la sèrie Memoria Iluminada Alejandra Pizarnik, realitzada per Virna y Ernesto per canal Encuentro.

Finalitzat el 2013, tot i no iniciat el circuit de festivals.

Sinopsi:

El film narra la vida d'Alejandra Pizarnik, des dels principals conflictes que van anar deixant una profunda marca en la seva obra, sota el context de ruptura i avantguarda dels anys 60 'i 70'.

Des d'un llenguatge cinematogràfic intimista i sensorial, i un relat carregat de tensions psicològiques i passionals, la posada submergeix l'espectador en l'univers intern d'Alejandra, per comprendre-la des del seu nucli creatiu i humà. Així, els seus diaris personals, les seves cartes, els seus poemes, el relat dels seus amics i familiars, són l'eina que llancen pistes sobre el misteriós camí que la va portar a la seva autodestrucció.

Avui, després de la seva mort i després de ser censurada per la dictadura, va ser redescoberta per les noves generacions, que la van convertir en un mite, sent la poeta argentina més llegida.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv