CSA Can Vies #OkupemTMB (08/04/2014)CSA Can Vies #OkupemTMB (08/04/2014) - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
04:58
CSA Can Vies #OkupemTMB (08/04/2014)


De les 18:30h fins les 22h del dimarts 8 d'abril, un grup de persones han estat okupant l'oficina d'atenció al ciutadà de la parada de metro de Diagonal -Línia 3 i Línia 5- amb tendes de campanya i pancartes de suport al CSA Can Vies. Aquesta acció simbòlica assenyalava l'empresa responsable de que el desallotjament d'aquest Centre Social encara no estigui suspès judicialment. Mentre l'ordre de desallotjament continuï pesant sobre el CSA Can Vies -afectant la seva dinàmica habitual-, continuarem incidint en la dinàmica quotidiana de TMB.

Comunicat:

#OkupemTMB fins que aturin el desallotjament de Can Vies. Recuperem un veritable transport públic

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), empresa pública controlada majoritàriament per l'Ajuntament de Barcelona, és la responsable de què les veïnes de l'àrea metropolitana paguem un dels transports públics més cars de tot Europa. I és, a més, l'empresa que vol desallotjar el Centre Social Autogestionat Can Vies, amb 17 anys d'història al barri de Sants.

Parlem d'una empresa que cada 1 de gener apuja el preu del transport públic, mentre regala bitllets de metro a les corbates que arriben al congrés del mòbil. Una empresa sense llum ni taquígrafs, on mana l'opacitat d'una direcció sobredimensionada, on no se sap que cobra cadascú. Les poques xifres que es coneixen, però, esgarrifen: l'equip directiu està format per 603 voltors on cadascú s'embutxaca de mitjana més de 90.000 euros l'any. El mínim hauria de ser que fessin bé la seva feina. Però ni això. A més de lladres són ineptes. El dèficit de TMB arriba ja als 500 milions d'euros. I qui ho paga? És clar, nosaltres.

Parlem a més d'una empresa que explota i maltracta als seus treballadors i treballadores, a més de perseguir les persones que lluiten pels seus drets; d'una empresa que deixa la vigilància en mans de matons privats amb uniforme.

Alhora, TMB és, com ja hem dit, l'empresa responsable de l'imminent perill de desallotjament en què es troba el CSA Can Vies, espai alliberat des del qual hem imaginat i dibuixat un altre model de ciutat. I com també hem dit, no és sinó l'Ajuntament qui està darrere TMB. El passat 28 de març, el regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, comunicava a la Plataforma de Suport a Can Vies que el desallotjament -l'ordre judicial permet fer-lo efectiu al llarg de tot l'abril- havia quedat suspès, tot i que el dia d'avui no s'ha rebut cap notificació judicial al respecte.

Des de Can Vies sabem que hem de seguir en alerta, defensant aquest espai alliberat fins que TMB faci efectiva la suspensió del desallotjament als jutjats. Seguirem mobilitzant-nos, seguirem solidaritzant-nos fins que aturem el desallotjament de Can Vies!

Can Vies viu, barri combatiu!

Sí Can Vies va a terra, barri en peu de guerra!

---

+ info: #OkupemTMB, aturem el desallotjament de Can Vies!

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv