Rumbamazigha 2.0 - Ja està béRumbamazigha 2.0 - Ja està bé - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
04:42mm:ss
Rumbamazigha 2.0 - Ja està bé


Rumbamazigha 2.0 és un projecte que neix per impulsar i barrejar músics de diverses procedències geogràfiques i estilístiques. Rumbamazigha reuneix damunt l'escenari el que succeeix a les places i barris d'arreu de Catalunya. Rumba catalana i música popular amazigha, sons del Magreb i orientals, intercanviant els seus llenguatges musicals, melodies i ritmes per crear col·lectivament un so popular, ballable, festiu, propi i sense etiquetes. Músics amb instruments diferents però no distints, i amb melodies i ritmes molt semblants que viatgen i flueixen sense fronteres ni impediments.

Fitxa artística:
Yacine Belahcene: veu i percussió
Jack Tarradellas: veu i guitarra
Massinissa Aït-Ahmed: veu i banjo
Yannis Papaioannou: laud
Toni Reyes: baix
Aniol López: bateria i percussió

De les primeres reunions i assaigs al barri del Raval de Barcelona a l'actual Rumbamazigha han passat set anys amb actuacions arreu de Catalunya i la publicació de Rumbamazigha l'any 2010. La formació reuneix joves rumberos del carrer de la Cera amb músics amazics que ja fa uns anys que van deixar el nord d'Àfrica per instal·lar-se a Barcelona. Rumbamazigha connecta la cultura berber amb la catalana, combinant els compassos rumberos amb la música popular amazigha, donant lloc a sonoritats mediterrànies, d'arrel acústica fresca, captivadora i energètica. En aquest nou projecte, la formació comptarà amb la incorporació de Yacine Belahcene, actual cantant de Yacine & The Oriental Groove i fundador i líder de Cheb Balowski, mítica banda de la Barcelona de finals dels anys 90 que posteriorment esdevindria Nour. També ha format part de Detotarrel, i ha col·laborat amb artistes com Sagarroi (Iñigo Muguruza), Fermín Muguruza (Euskal Herria Jamaica Clash), Kultur Shock (Kultura Dictadura), Kinky Beat (Made in Barna), Gerard Quintana, Joan Garriga (La Troba Kung-Fú), Aziz Sahmaoui i Speed Caravan, entre d'altres.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv