Kaxa Hutsak (Caixes Buides) (Teaser) (VOEusSCas)Kaxa Hutsak (Caixes Buides) (Teaser) (VOEusSCas) - SantsTV
 Anuncis 
Publica a Diaspora Web
03:22
Kaxa Hutsak (Caixes Buides) (Teaser) (VOEusSCas)


KAXA HUTSAK (Caixes Buides). Projecte documental audiovisual que narra les experiències dels exiliats i exiliades basques en les diferents etapes del conflicte basc. Aquesta idea que vam començar a desenvolupar i materialitzar el 2012, actualment es troba a l'equador de la feina.

En la lluita per la independència, una part del Poble Basc (d'esquerres, socialista i sobiranista) ha utilitzat tots els mitjans al seu abast, incloent-hi la via militar duta a terme per l'organització armada ETA. A causa d'aquesta situació, centenars de persones han hagut de fugir a altres països impulsats per diferents motius: integració en l'organització armada ETA, problemes amb la justícia espanyola, la por a patir tortures en dependències policials i evitar llargues condemnes de presó entre d'altres.

Avui en dia, tot i que l'organització armada ETA va declarar l'alto el foc definitiu en 20 d'octubre de 2011, més de 500 ciutadans i ciutadanes basques es troben exiliades en diverses parts del món. Molts d'ells i elles sense possibilitat de tornada a causa de processos judicials d'excepció.

El nostre objectiu és comptar com viu aquest col·lectiu a l'exili a través de diferents perfils.

"L'exili és com amagar-se en un armari amb por que algú l'obri, però també amb por que ningú l'obri mai més."

Volem saber quins problemes tenen, perquè van haver de fugir, quan tornaran al seu poble natal, que traves burocràtiques tenen, com es viu sota una falsa identitat... Aquestes persones, ens aproparan a les diferents etapes que el denominat conflicte basc ha tingut en els últims 30 anys.

+ info: http://kaxahutsak.com

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv