A l'ACIC no ens fa cap gràcia el nou passeig de GràciaA l'ACIC no ens fa cap gràcia el nou passeig de Gràcia - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
03:37
A l'ACIC no ens fa cap gràcia el nou passeig de Gràcia


Denúncia pública de l'ACIC (Associació Catalana per a la Integració del Cec) que mostra el seriós perill que comporta la remodelació del nou passeig de Gràcia de Barcelona tal i com està a 15 de novembre de 2014.

Les noves voreres incorporen un carril de servei on poden passar taxis, vehicles de càrrega i descàrrega o dels veïns i bicicletes. Aquest carril, està al mateix nivell que la vorera (sense rampes que marquin un desnivell), convertint gran part del passeig en una plataforma única on circulen vehicles i vianants.

Les persones cegues o amb baixa visió es poden trobar en situacions perilloses sense saber-ho, ja que no s'han incorporat marques tàctils al llarg de tot el carril de vehicles i per tant no es detecta ni amb els peus ni amb el bastó el canvi de zona entre la de vianants i la de vehicles.

La pràctica de la plataforma única sense canvis de senyalització tàctil i visual amb contrast de colors correcta, s'està duent a terme a ciutats i pobles d'arreu sense tenir en compte el greu risc que comporta per a aquest col·lectiu.


Per a més informació:
Associació Catalana per a la Integració del Cec
Mòbil: 689 06 94 31
E-mail: comunicació@webacic.cat
www.webacic.cat
Twitter: @acicat
Facebook: www.facebook.com/acicat

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv