#LibertadRenaud #LaMafiaCivil #YoConBelletti (Cas)#LibertadRenaud #LaMafiaCivil #YoConBelletti (Cas) - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
03:25
#LibertadRenaud #LaMafiaCivil #YoConBelletti (Cas)


#YoConBelletti

'Ens oposem a la seva deportació i animem la societat civil a no ser còmplice d'aquest silenciament i de la vulneració de drets contínua que suposa el racisme institucional'. Amb aquesta afirmació tan rotunda, la Campanya estatal pel tancament dels CIE anima a difondre i signar el manifest de suport a Belletti. Després de recollir les adhesions, volen entregar totes les signatures de persones i organitzacions compromeses amb els drets humans a la delegació del govern espanyol per exigir que s'aturi el procés de deportació de Belletti i el seu alliberament immediat. Alhora, reclamen que el govern espanyol assumeixi responsabilitats sobre la situació que es viu a la frontera sud i també 'la denúncia i la judicialització de les pràctiques il·legítimes que s'hi donen'. Paral·lelament, s'ha publicat un nou vídeo on apareixen les amistats i familiars de Belletti mostrant el seu suport al jove i demanant que s'aturi la deportació.

Proves d'arrelament

L'advocat de Belletti ha presentat un escrit al jutjat d'instrucció de Melilla on aporta totes les proves d'arrelament i sol·licita la seva llibertat. Durant els darrers mesos, el jove ha construït el seu projecte de vida a Melilla, al costat de la seva parella i els seus companys i companyes. A finals de la setmana passada, la seva companya, Teresa Garcia, va escriure una carta pública al ministre de l'Interior on afirmava: 'Puc encarregar-me de la seva manutenció completa, té una feina que l'espera i, el més important, té una família que desitja acollir-lo i que, a més, el necessita'. Aquesta missiva anava acompanyada d'una altra carta de les familiars de Teresa, fotoperiodista a la frontera sud, on corroboren la relació sentimental dels joves i l'arrelament de Belletti i mostren tot el seu suport a la feina de 'denúncia de la vulneració dels drets humans' que du a terme Teresa. Aquestes cartes es van enviar al ministre Fernández Díaz com a resposta a unes declaracions que aquest havia fet davant la premsa fa uns mesos. Aquell dia, el ministre del Partit Popular va afirmar: 'Si em donen l'adreça on podem traslladar aquella pobra gent i garanteixen la seva manutenció i que els donen feina, els asseguro que els enviem. Però hi ha molta hipocresia'. Justament això és el que assegura l'entorn de Belletti, que aquesta setmana intensifica la campanya per evitar l'expulsió del jove, que actualment roman privat de llibertat al CIE de la Zona Franca pel sol fet de no tenir regularitzada la seva situació legal.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv