Homenaje a Galeano - Subcomandante Insurgente Moisés (Cas)Homenaje a Galeano - Subcomandante Insurgente Moisés (Cas) - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Web
8:11
Homenaje a Galeano - Subcomandante Insurgente Moisés (Cas)


24 maig 2014, Caracol I de la Realitat, Chiapas

Just començant el capvespre, després de la lectura del document central de l'homenatge a Galeano, es va comunicar per part del Subcomandant Insurgent Moisés que es podria visitar la tomba del company, per mostrar solidaritat amb la família, la companya del finat i les Bases de Suport Zapatistes (BAZ).

Milers de companys i companyes BAZ juntament amb els i les adherents a la Sisena, van formar una immensa fila, esperant passar per la tomba. Un per un, van sortir des del centre del cargol rumb al poblat de La Realitat fins al petit solar on descansa el seu cos. En arribar, una companya coordinava les visites.

"És aquí la tomba del company Galeano?"

"Sí", -- contestà -, "per comprometre'ns més."

Un cercle constant de companys i companyes coberts amb passamuntanyes abraçaven la tomba, envoltant. Amb el puny esquerre aixecat i amb una salutació militar, cadascun va passar davant col·locant una pedra a la vora. La tomba, construïda de pedra blanca, estava envoltada de flors, garlandes i moltes espelmes que il·luminaven el lloc.

"Per què la pedra, companyia?"

"Cada persona que es compromet a lluitar deixa una pedra, perquè com Galeano, és un símbol de resistència fins a la mort."

Potser, l'acte de deixar una pedra significa també que el cor necessita força perquè la mort, que arriba sense avisar, no faci mal tant; al mateix temps, companys i companyes de la Sisena repetien l'acte per donar continuïtat a la construcció d'Altres Mons.

Es va deixar el dolor i es va continuar avançant amb l'esperança de seguir construint una societat anticapitalista, autònoma, sense demanar-li res al govern, creant el seu propi, amb llibertat, democràcia i justícia, un dels exemples que ens donen cada dia els companys i companyes de l'EZLN i els pobles zapatistes.

La nit es menja la llum i queden els centelleigs de les espelmes que il·luminen el camí que va caminar Galeano en vida.

En l'últim acte del Homenatge a Galeano, el Subcomandant Insurgent Marcos i el Subcomandant Insurgent Moisès brindaran la seva paraula per donar-li tancament a l'esdeveniment que ens va convocar a tots a reunir a La Realitat, i encara que motivessin el dolor i la ràbia: el que volem és justícia, no venjança.

Una Producció col·lectiva dels Mitjans Lliures, Alternatius, Autònoms O Com Es Truquin ...

Visita l'Arxiu Completi de Mitjans Lliures en http://archivo.sancristencia.org

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv