Accessibles i Accessories Accessibles i Accessories  - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
Accessibles i Accessories


Acció de l'artista Yolanda Domínguez per denunciar la publicitat masclista de la marca d'ulleres Multiópticas. L'artista, l'explica així:

La imatge té un paper rellevant en la societat actual. La publicitat avui repeteix sistemàticament estereotips sense qüestionar-se les conseqüències dels mateixos.

L'anunci de l'última campanya publicitària de la marca d'ulleres Multiópticas mostra un home que entra en un bar ple de dones en llenceria i una veu li suggereix "Tingues la increïble sensació d'estrenar totes les vegades que vulguis" https://www.youtube.com/watch?v=l5-IHgkmA0Q reforçant amb aquestes imatges associacions sexistes i vexatòries per a les dones com la de dona-objecte i dona-mercaderia de consum sexual.

En aquest anunci Multiópticas fa una analogia entre un objecte (les ulleres) i les dones, cosificánt-les i caracteritzant-les com "accessibles" i "accessòries": accessibles perquè estan disposades i disponibles, accessòries perquè les pot canviar totes les vegades que vulgui.

Amb aquesta acció volem demanar a Multiópticas que retiri l'anunci que s'emet actualment a la televisió (i és patrocinador dels esports a Telecinco) i llançar una crida als anunciants en general perquè facin una publicitat més compromesa, amb valors més justos que no discriminin ni vexin a cap persona. Els consumidors tenim el poder de donar suport o no amb la nostra compra aquest tipus de missatges: no tot s'hi val.

En aquesta acció vaig llançar una convocatòria en xarxes perquè totes les dones que volguessin participar acudissin vestides de la mateixa manera que l'anunci a les botigues de la marca i recrear aquesta imatge en els seus propis negocis. L'escena va provocar diferents reaccions entre els dependents i clients: des dels que pensaven que a les noies les enviava Multiópticas per fer promoció fins als que les insultaven i avisaven la policia.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv