Vídeo que demostra la falsa acusació contra periodista de La Haine (29/03/14)Vídeo que demostra la falsa acusació contra periodista de La Haine (29/03/14) - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
3:56
Vídeo que demostra la falsa acusació contra periodista de La Haine (29/03/14)


Boro, periodista de La Haine i membre del col·lectiu editorial d'aquest mitjà alternatiu, va acudir a la manifestació "Jaque a la Monarquía" del 29 de març de 2014 per realitzar el seu treball informatiu habitual.

Al final d'una marxa pacífica la policia va començar a donar empentes i cops tant a manifestants com a la premsa. Al terme de la mateixa, un policia va agredir la companya del membre de la Haine, qui es va posar al mig i va aixecar els braços per intentar evitar que continués l'agressió, rebent una nova empenta d'un dels agents antiavalots.

Una mica més d'un any després, el periodista s'enfronta a una petició de "sis anys de presó". En l'informe del fiscal es reinterpreta el que ha passat realment, afirmant-se que l'informador "es va abalançar contra un dels agents, donant-li un cop de puny al mentó", mentre que a un altre "li va clavar una puntada de peu al genoll".

Els agents implicats al·leguen que van presentar "diferents lesions com ruptura d'una dent o trencament del menisc", entre altres. A més es van prendre 12 i 30 dies de baixa respectivament. Exigeixen 6.200 euros en concepte d'indemnització i "seqüeles".

El següent vídeo, però, no només demostra que les "agressions" del membre de la Haine a la policia mai es van produir, sinó també la tremenda brutalitat amb què els antiavalots van actuar contra els manifestants i contra els que, simplement, pretenien informar de el que allí succeïa. Incòmodes testimonis als quals, en el context d'una crisi capitalista sense solució, els diferents aparells de l'Estat pretenen fer callar.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv