Amnesia - Via @TF_CatalunyaAmnesia - Via @TF_Catalunya - SantsTV
 Cinema 
Publica a Diaspora Web
29:20
Amnesia - Via @TF_Catalunya


Direcció: Dani Lagartofernández i Jordi Oriola i Folch
Catalunya, 2011
27 minuts
VO en català

Sinòpsis:
Dues dones d'edats i contextos molt diferents, comparteixen una mateixa experiència que les vincula d'una manera molt especial: totes dues han patit una guerra civil. Juntes passegen pels paisatges de la memòria a través dels seus records i els seus silencis. Poc a poc s'atreviran a parlar sobre tot allò que, en un moment donat, varen decidir no recordar. Paral·lelament, un grup de joves actors reviuen escenes d'una guerra que no van viure.

L'equip del projecte:
Elisenda Polinyà, Conchi Sanmartín, Pilar Fransitorra, Daniel Lagartofernandez, Nieves Prieto i Jordi Oriola i Folch

Producció:
Una producció de l'Associació Cultural Zinhezba
En col·laboració amb Somni del Mico i Transformafilms.

protagonistes:

Josefina Piquet: Ex-membre de l'associació Dones del '36, exiliada a França durant la seva infantesa en el marc de la Guerra Civil espanyola. Des de fa uns 15 anys, es dedica a fer xerrades a escoles i instituts per fer arribar el seu testimoni als i a les joves.

Milanka Ljubojevic: Va viure a Bihac fins a l'esclat de la guerra de Bòsnia, fet que la va obligar a refugiar-se a Sèrbia durant un temps i més tard traslladar-se a Barcelona, on viu i treballa des de fa 17 anys. Actualment prefereix no parlar d'aquest tema, tot i que és conscient de la importància de trencar el silenci i de donar espai a la paraula per anar tancant determinades ferides.

I el grup de Teatre de Laboractori Jove, dirigits per Laia Canosa.

Amnèsia té la voluntat de ser un projecte documental acompanyat de material pedagògic dissenyat especialment per a ser ofert a alumnes d'educació secundària.

Desenvolupat amb el suport del Memorial Democràtic de Catalunya, i presentat el gener del 2011 a la seva seu a Barcelona.

SELECCIÓ OFICIAL EN FESTIVALS:
- III Festival Internacional de Cinema sobre Gènere de Sòria, MujerDOC 2012
- Festival Audiovisual & Dona d'Almeria, Visualízame 2012
- Mostra Internacional de documentals Olot.doc 2011

PALMARÈS:
- Menció Especial en l'apartat de Competència Internacional de Curtmetratges al 2012 ARGENTINA FICIP, II Festival Internacional de Cinema Polític
- Festival Internacional de Cinema de Girona: Premi al Millor Documental 2012

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv