#AcusatXInformar ABSOLUCIÓ IKER#AcusatXInformar ABSOLUCIÓ IKER - SantsTV
 Anuncis 
Publica a Diaspora Web
03:52
#AcusatXInformar ABSOLUCIÓ IKER


Ja ha passat un any i mig del 26 de maig de 2014, el dia que va tenir lloc el desallotjament del CSA Can Vies, al barri de Sants. Totes recordem l'esclat social que es va produir arran d'aquest fet, aquella setmana de poder popular i solidaritat arreu que va ser batejada com a ‪#‎EfecteCanVies‬. La indignació va prendre els carrers, moltes persones van manifestar el seu suport al CSA perquè desallotjar Can Vies significava la pèrdua d'un espai que durant 17 anys havia estat present a moltes lluites del barri, de la ciutat i més enllà del nostre territori. El desallotjament de Can Vies va ser la gota que va fer vessar el got enmig de la situació de crisi, retallades, corrupció, repressió i misèria a la que l'oligarquia i les elits econòmiques ens volen enfonsar. Durant aquells dies de mobilització, van ser moltes les persones identificades, agredides, detingudes i que van patir la brutalitat policial.

Dos mesos després del desallotjament, Iker, un company veí de Sants va ser assaltat per uns agents de paisà dels Mossos d'Esquadra quan sortia de casa seva i va ser detingut. L'ordre provenia d'un informe de la Brigada d'Informació d'aquest mateix cos policial. Després de passar algunes hores a la Comissaria de Les Corts, la detenció va quedar sense efecte i va poder recuperar la seva llibertat. Però el procediment judicial va tirar endavant i el proper 15 de desembre de 2015 tindrà lloc el judici.

Iker és un realitzador audiovisual i documentalista vinculat als moviments socials del barri de Sants i ha sigut membre de l'assemblea de Can Vies. Va documentar moltes de les accions i activitats que es van fer durant tot el procés de la campanya en contra del desallotjament del CSA i, durant els dies de l'Efecte Can Vies, va col·laborar en aquesta tasca amb la televisió comunitària LaTele.cat i el Setmanari La Directa. El dia del desallotjament ell estava gravant l'actuació policial i per aquest motiu se'l vol jutjar. La fiscalia li demana una pena de 5 anys i mig de presó, i la generalitat, com a acusació particular, 3 anys i 8 mesos.

Volem denunciar la persecució a la dissidència política i al dret a la lliure informació. Aquest és un atac a les persones que tracten de mostrar la realitat lluny dels grans lobbys comunicatius que controlen la informació, intentant crear estats d'opinió segons els seus interessos polítics.
Ens volen a presó per informar.
Demanem la solidaritat i la difusió del cas per denunciar aquest cas repressiu
Els nostres mitjans d'informació per les nostres lluites.

Lluitar, crear, comunicació popular.
ABSOLUCIÓ IKER!!
‪#‎AcusatXInformar‬

https://acusatxinformar.wordpress.com

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv