SIRECOVI (Sistema de Registro y Comunicación de Violencia Institucional) Via @dokusaborigen #15anysOSPDHSIRECOVI (Sistema de Registro y Comunicación de Violencia Institucional) Via @dokusaborigen #15anysOSPDH - SantsTV
 Anuncis 
Publica a Diaspora Web
04:32
SIRECOVI (Sistema de Registro y Comunicación de Violencia Institucional) Via @dokusaborigen #15anysOSPDH


El SIRECOVI és un sistema de registre i comunicació de casos de violència institucional, dissenyat per l'Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans (OSPDH) de la Universitat de Barcelona.

El sistema es comunica amb les institucions públiques de l'Estat competents en aquesta matèria, entre elles presons, cossos policials, jutges, el Ministeri de l'Interior, o els defensors del poble; i amb organitzacions nacionals i internacionals de defensa de drets humans com la Coordinadora per la Prevenció i Denúncia de la Tortura (CPDT), Amnistia Internacional, l'RELAPT, el CPT del Consell d'Europa o el Relator sobre la tortura de les Nacions Unides.
Després de prémer el botó vermell, s'iniciarà un procediment de comunicació immediata, els destinataris variaran en funció de les característiques del cas.

A tall d'exemple, després de contrastar que un pres ha patit maltractaments en una presó catalana, ens dirigiríem a la pròpia administració penitenciària, a la resta d'institucions competents, així com a les organitzacions de drets humans.

L'objectiu principal del sistema és la protecció de les víctimes, es busca el suport de les organitzacions contactades perquè totes elles exerceixin pressió sobre les autoritats responsables i si ho consideren necessari sol·licitin visitar a la víctima.
El SIRECOVI portarà en tot moment un seguiment del cas.

Les oficines de l'OSPDH seran la seu permanent d'aquest sistema d'alerta i es podrà contactar mitjançant:
93 402 44 17 - 93 403 96 72
alertasirecovi@ub.edu

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv