Lo feixisme no es consulta - Via @JovensEbreLo feixisme no es consulta - Via @JovensEbre - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
01:34
Lo feixisme no es consulta - Via @JovensEbre


'Lo feixisme no es consulta' present a l'acte de promoció turística de Tortosa a Barcelona.

Reparteixen una postal del monument franquista del riu: un 'recuerdo de Tortosa' amb l'explicació de tots els elements que conformen l'obra i que defineixen el seu caràcter indefugiblement feixista.

La Comissió per la retirada dels símbols franquistes de Tortosa, en col·laboració amb Jóvens de l'Ebre, ha fet avui una acció reivindicativa al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona, coincidint amb l'acció promocional organitzada per l'Ajuntament de Tortosa amb l'objectiu de donar a conèixer els principals actius turístics i culturals tortosins i ebrencs.

Concretament, han repartit entre els assistents una postal del monument franquista del riu: un 'recuerdo de Tortosa' amb l'explicació de tots els elements que conformen l'obra i que defineixen el seu caràcter indefugiblement feixista. A la part del darrera de la postal, la Comissió es pregunta com és que l'Ajuntament no ha portat fins al Born el monument franquista més gran de Catalunya tenint en compte que hi ha anat a promocionar els principals actius turístics de la ciutat. 'No serà que el considera una vergonya monumental?'.

Membres de Jóvens de l'Ebre han desplegat també una pancarta amb el missatge 'lo feixisme no es consulta', coincidint amb l'arribada de l'alcalde de la ciutat, Ferran Bel, que s'ha mostrat manifestament molest per l'acció reivindicativa.

Aquesta acció s'emmarca en la campanya que està duent a terme la Comissió per la retirada dels símbols franquistes de Tortosa amb l'objectiu que es retiri la convocatòria d'una consulta ciutadana sobre el futur del monument i que, per tant, legitima la possibilitat que el monument franquista més gran de Catalunya segueixi dempeus al bell mig del riu Ebre al seu pas per Tortosa. Segons la Comissió, la simple convocatòria de la consulta suposa un despropòsit immens i una manca de respecte absoluta cap a la memòria històrica i la dignitat democràtica.

'Quaranta anys després de la fi de la dictadura encara no s'han fet els deures i ara l'Ajuntament obre les portes a la permanència del feixisme a l'espai públic de la nostra ciutat tot disfressant-ho de foment de la participació ciutadana', afirmen. És per això que avui, han volgut fer una nova acció de pedagogia sobre tot el que representa un monument de clara exaltació del franquisme, dedicat 'al Caudillo de la cruzada y de los veinticinco años de paz'.

Des de la Comissió, han volgut agrair també la col·laboració de Jóvens de l'Ebre, una organització que sempre s'ha mantingut al peu del canó en totes les lluites populars del territori. 'És molt important que també els jóvens, que no van viure la dictadura, es comprometin amb la defensa de la memòria històrica i vegin el monument com una vergonya que no podem seguir permetent', assenyalen.

Info: https://www.llibertat.cat/2016/03/-lo-feixisme-no-es-consulta-present-a-l-acte-de-promocio-turistica-de-tortosa-a-barcelona-34378

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv