Protesta davant la seu del PP contra la retirada de la llei 24/2015 del Parlament - Via @SicomTelevisionProtesta davant la seu del PP contra la retirada de la llei 24/2015 del Parlament - Via @SicomTelevision - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
05:27
Protesta davant la seu del PP contra la retirada de la llei 24/2015 del Parlament - Via @SicomTelevision


Dilluns 18 d'abril vàrem sortir al carrer a tot l'estat per defensar la Llei d'emergència habitacional i contra la pobresa energètica.
Motius i raonament de la protesta
Dimarts 12 d' abril el govern en funcions de Mariano Rajoy es va reunir, en comissió bilateral, amb la Generalitat per discutir la constitucionalitat de la Llei 24/2015, una llei que, com ja sabeu, és fruit de la ILP d'habitatge promoguda per la PAH, l'APE i l'Observatori DESC, i va ser aprovada per unanimitat el mes de juliol passat al Parlament de Catalunya. El termini per recórrer la norma al Tribunal Constitucional acaba el proper dia 5 de maig.

Sabem que volen recórrer-la per acord d'algun dels Consells de Ministres en funcions del mes d'abril i que quedi suspesa en breu a l'espera de la sentència.

Previsiblement, el PP podria posar el recurs el divendres 29 de abril, atès que acostuma a consumar aquestes decisions al Consell de Ministres anterior a la data límit per presentar el recurs d'inconstitucionalitat. No obstant, podria fer-ho abans.

El PP ha demostrat en reiterades ocasions que un dels objectius principals dels seus Governs és protegir els interessos de la banca i de les subministradores per sobre dels drets fonamentals de la població. Per aconseguir-ho són capaços de fer el que calgui. Van bloquejar la ILP hipotecària estatal, han portat al Tribunal Constitucional i exigit la suspensió de totes les normes sobre habitatge digne impulsades per governs autonòmics: el Decret Llei 6/2013 d'Andalucía sobre la funció social de l' Habitatge, la Llei foral 24/2013 de Navarra de mesures urgents per garantir el dret a l'habitatge, la Llei 3/2015 d'habitatge del País Basc i la llei 2/2014 Canaria d'habitatge. El PP amenaça amb tornar-ho a fer amb qualsevol altre intent d'acabar amb aquesta vergonya estatal.

Volen tombar la nostra llei perquè funciona, perquè fa llei la nostra pràctica diària: allibera a les famílies d'un deute de per vida, atura desnonaments i talls de subministraments, garanteix el reallotjament a un habitatge digne i dóna eines per mobilitzar els habitatges buits. A més, no volen que es repliqui, és un missatge per a les lleis d'habitatge que s'estan treballant al País Valencià, a Múrcia o a les Illes Balears, inspirades en la 24/2015.

No ens quedarem de braços creuats esperant que la suspenguin. Aquesta llei va néixer al carrer i serà la gent del carrer qui la defensarà amb totes les seves energies: Perquè hi ha vides en joc i no ens rendirem!

Per això us convoquem a una cassolada el proper dilluns 18 d'abril a les 19.00 A LA PORXADA DE GRANOLLERS

Us necessitarem i per això us demanem tot el suport possible. Com?

- Ajudant-nos a difondre les convocatòries que anirem fent, com la d'aquest dilluns 18 d'abril. Atenció perquè n'hi haurà més!

- Convocatòries a tot l'estat actualitzades: http://afectadosporlahipoteca.com/2...

- El dilluns 18 al matí llancem una campanya pública de defensa de la Llei, a més de l'acció, i demanarem adhesions, tant d'entitats com de persones físiques. El dilluns us tornarem a enviar un correu amb informació de la campanya.

- Animant a la vostra gent a sortir al carrer amb nosaltres per defensar els nostres drets.

- Reenviant aquest correu a totes les persones o entitats que considereu oportú.

Una abraçada i moltes gràcies.

Sabem que juntes #AvuiEsPot!

Grup Promotor de la ILP Habitatge, Llei 25/2015 Plataforma de Afectados por la Hipoteca (PAH), Aliança Contra la Pobresa Energètica (APE) i Observatori DESC.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv