Taula de benvinguda i conferència inaugural seminari 'El dret d'asil a Europa' via @SicomTelevision Streaming ASIL.CATTaula de benvinguda i conferència inaugural seminari 'El dret d'asil a Europa' via @SicomTelevision Streaming ASIL.CAT - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Web
1:30:56
Taula de benvinguda i conferència inaugural seminari 'El dret d'asil a Europa' via @SicomTelevision Streaming ASIL.CAT


Streaming de la taula de benvinguda i la conferència inaugural 'El Sistema Europeu Comú d'Asil i les condicions d'acollida de les persones sol·licitants de protecció internacional i refugiades a Europa'.

Els dies 9 i 10 de juny de 2016 des de la Xarxa Asil.cat organitzem el Seminari ‘El dret d'asil a Europa: models i reptes en l'acollida de persones amb necessitats de protecció internacional‘.

En base al que estableix la Directiva europea 2013/33/UE, per la que s'aproven normes per a l'acollida dels sol·licitants de protecció internacional a Europa, aquest Seminari té per objectiu analitzar i comparar diferents sistemes d'acollida europeus per tal d'avançar cap a la definició d'una política pública en matèria de protecció internacional a Catalunya.

És per aquest motiu que el Seminari es centrarà en analitzar diferents models de gestió pública i/o privada de l'acollida de persones sol·licitants de protecció internacional i refugiades a Europa i en determinar quin ha de ser el paper dels municipis i les regions en l'acollida d'aquestes persones.

A la vegada, es posarà especial èmfasi en la situació dels col·lectius específics en situació d'especial vulnerabilitat contemplats a la normativa europea en matèria d'asil, tals com les víctimes de tortura, les víctimes de tràfic d'éssers humans, els menors no acompanyats, els refugiats d'edat avançada, les persones LGBTI o les persones amb trastorns psíquics.

El seminari va adreçat al personal tècnic i polític de les administracions públiques, membres del món acadèmic i personal d'entitats especialitzades en l'àmbit de l'asil, la immigració i els drets humans, així com a qualsevol persona interessada en la matèria.

Podeu consultar el Programa del Seminari aquí.

Data: 9/06/2016 i 10/06/2016

Hora: El 9 de juny de 9:00h a 16:30h i el 10 de juny de 9:00h a 13:00h

Lloc: CaixaForum, Centre Social i Cultural de l'Obra Social 'la Caixa', Av. Francesc Ferrer i Guàrdia 6-8, 08038 Barcelona

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv