Des de la meva finestra [=Desde mi ventana]Des de la meva finestra [=Desde mi ventana] - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora
1:58:15
Des de la meva finestra [=Desde mi ventana]


Desde mi ventana (Adèle O'Longh, 2007)

DVD 120 minuts, gravat en MiniDV, Format 4:3
Distribuït per "La Magrana" amb el llibre "De Beauchastel a Barcelona"
Publicat a Internet Archive amb permís de l'autora

NOTA: per a un visionat de millor qualitat recomanem descarregar el documental, en comptes de veure'l en línia per streaming.

"Desde mi ventana" és un documental de creació gravat i muntat per Adèle O'Longh entre 2002 i 2003, des de la finestra del seu pis cantonada C/ Robadors amb C/ Sant Rafael, al barri del Raval de Barcelona. Per aquests emblemàtics carrers de l'antic barri Xino de la ciutat comtal veiem circular un seguit d'éssers d'orígens i ocupacions diversos que conviuen quotidianament amb els membres de l'Ateneu del Xino, els assidus als bars i locals d'oci, les treballadores sexuals, els clients d'una perruqueria afro, la pasma, els coloms, i els veïns de tota la vida com el Bienvenido, el Jesús, l'Antonio, i la Maria. Les transformacions de l'entorn de l'anomenada "Illa Robadors", els processos de gentrificació i rehabilitació de la zona, per no parlar d'especulació pura i dura, afecten profundament el dia a dia de tots aquests veïns i veïnes. El caràcter marcadament impactant d'algunes seqüències queda ben compensat per l'experimentalitat de la càmera i el muntatge poètic. L'estil i la posada en forma permeten així prendre certa distància per comprendre millor com evoluciona la vida que es desenvolupa de forma quotidiana davant la càmera, en aquest indret avui dia completament transformat per blocs de vivendes i locals, una gran plaça i la nova filmoteca. Aquest DVD va ser publicat l'any 2007 per "La Magrana" juntament amb el llibre "De Beauchastel a Barcelona", novel·la breu que narra la història d'un avi d'un petit poble del sud de França qui en perdre la seva dona se'n va a viure amb la filla al pis del Raval, on els records del passat s'entrellacen amb el present del barri.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv