TERRAMOTOURISM | El documental (Cas)TERRAMOTOURISM | El documental (Cas) - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Web
42:39
TERRAMOTOURISM | El documental (Cas)


L'1 de novembre de 1755 un terratrèmol va destruir la ciutat de Lisboa.

El seu impacte va ser de tal magnitud que va desplaçar a l'home del centre de la creació. Les seves ruïnes van legitimar el despotisme il·lustrat.

Lisboa avui tremola de nou, sacsejada per un sisme turístic que transforma la ciutat a velocitat de creuer.

El seu impacte desplaça a l'habitant del centre de la ciutat. Quins nous absolutismes trobaran aquí la seva coartada?

Mentre el dret a la ciutat s'esfondra, ofegat pel discurs de la identitat i l'autèntic, la ciutat cruix anunciant el col·lapse i la urgència d'una nova forma de mirar-nos, de reaccionar davant una transformació, aquest cop predictible, que la desesperança de l' capitalisme fa veure inevitable.

Left Hand Rotation és un col·lectiu establert a Lisboa des de 2011.
Terremotourism és un retrat subjectiu d'una ciutat i la seva transformació durant els últims 6 anys.
_

lefthandrotation.com
museodelosdesplazados.com
lefthandrotation.blogspot.pt/2014/03/terremotourism-instrucciones-de.html
_

"Jo sóc ciutadà del món; no desitjo la volta al nacionalisme, però si demà estimem únicament al que està lluny sense ser conscients que odiem al nostre proïsme perquè està present, perquè fa pudor, perquè fa soroll, perquè em molesta i perquè em requereix , a diferència del que està lluny, del que em puc escapolir; si demà si ens entestem a preferir a què està lluny en detriment del que està a prop, destruirem la ciutat, és a dir, el dret a la ciutat."
Paul Virilio - El Cibermundo, la política de lo peor.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv