Standing Rock: Nataanii Means ens explicava la història el juny de 2017. Via @SicomTelevisionStanding Rock: Nataanii Means ens explicava la història el juny de 2017. Via @SicomTelevision - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Web
17:47
Standing Rock: Nataanii Means ens explicava la història el juny de 2017. Via @SicomTelevision


La lluita de les nacions indies americanes contra la indústria multinacional del petroli i el govern Trump.

Em dic Nataanii Means i provinc de tres grans nacions Oglala Dakota, Omaha i Dené. A Barcelona 13 i 14 de juny de 2017.

Un any més tard les coses han empitjorat a Standing Rock.

Bancs com el BBVA estan finançant oleoductes, l'extracció de combustibles fòssils i estan matant a la meva gent cada dia a Amèrica.

Chief Arvol Looking Horse

Un any després del tancament del campament a la Reserva de roca estancada, Standing Rock està a tot arreu. La nostra aigua col·lectiva ha estat assaltada per moltes generacions al possible punt de no retorn.

Els nostres ancians van predir una Serp negra i com l'Aigua de la Vida: "Mni Woc'oni", que és el nostre primer medicament, es veurien afectats si no féssim d'aquesta catàstrofe. Mni Woc'oni és part de la nostra història de creació, i la mateixa història que existeix en moltes històries de creació entorn de la Mare Terra.

Quan diem "Mni Woc'oni": l'aigua de la vida, la gent de tot el món comença a comprendre que és un esperit vivent: pot curar quan pregueu i mori si no la respecta. Volíem que el món sabés que hi ha hagut advertències en les nostres profecies i, tal com ho veiem, aquestes advertències ara estan tenint lloc. Es deia que l'aigua seria com l'or. Es deia que el nostre esperit d'aigua començaria a deixar-nos.

Ens trobem a la cruïlla.

Nataanii Means ens explicava la història .

"L'únic missatge que entenen els bancs és el dels diners i les pèrdues; els hem d'atacar per aquí".

 El Temps 
Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv