David Fernàndez i Julià de Jòdar - Presentació del llibre David Fernàndez i Julià de Jòdar - Presentació del llibre
 Reportatges 
Publica a Diaspora Web
1:04:56
David Fernàndez i Julià de Jòdar - Presentació del llibre "August Gil Matamala" (04/12/2018) Via @Escola_Finaly


David Fernàndez i Julià de Jòdar - Presentació del llibre "August Gil Matamala" - (04/12/2018) - 4K
Presentació del llibre "AUGUST GIL MATAMALA. Al principi de tot hi la guerra" de David Fernàndez i Anna Gabriel amb David Fernàndez, periodista i Julià de Jòdar, escriptor.
Dimarts, 4 de desembre a les 19.30h
Llibreria La inexplicable - Carrer Galileu, 78. Sants.
#AugustGilMatamala #alprincipidetothihalaguerra #DavidFernandez #AnnaGabriel

August Gil Matamala (Barcelona, 1934) és un advocat català expert en drets humans.

Biografia.

Té una llarga i prestigiosa trajectòria en l'àmbit de la defensa i extensió dels Drets Humans. Entre el 1960 i el 1975 va defensar en judici a militants de Comissions Obreres davant el Tribunal d'Ordre Públic i a independentistes catalans de Terra Lliure en l'Operació Garzón. Presideix l'associació Advocats Europeus Demòcrates (AED), constituïda a Estrasburg l'any 1990 i dedicada a la defensa dels drets ciutadans, la preservació de la independència dels advocats i la lluita per la instauració d'un dret europeu democràtic i progressista. S'ha mostrat partidari d'una sortida negociada al contenciós basc i en la lluita contra ETA, raó per la qual ha estat sovint atacat per òrgans de comunicació com ara Libertad Digital, dirigida per Federico Jiménez Losantos. El 2007 va rebre la Creu de Sant Jordi.

El 13 d'octubre de 2012 fou escollit el vuitanta-cinquè de la llista de la CUP-Alternativa d'Esquerres per Barcelona a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2012, amb l'objectiu de tancar la llista de la circumscripció, juntament amb el futbolista Oleguer Presas i l'escriptor Julià de Jòdar, vuitanta-tresè i vuitanta-quatrè respectivament. L'any 2013 va rebre el Premi Memorial Lluís Companys de la Fundació Josep Irla.

A les eleccions municipals de 2015 fou escollit en quaranta-unè lloc de la CUP-Capgirem Barcelona, amb l'objectiu de tancar la llista de Barcelona, juntament amb els diputats al Parlament per la CUP David Fernàndez i Isabel Vallet, trenta-novè i quarantena respectivament.

A la tardor del 2017 David Fernàndez i Anna Gabriel van publicar August Gil Matamala: Al principi de tot hi ha la guerra a Sembra Llibres.

Viquipedia: August Gil Matamala
https://ca.wikipedia.org/wiki/August_Gil_Matamala

August Gil Matamala - Sembra Llibres
https://sembrallibres.com/llibres/august-gil-matamala/

? Entrevista a August Gil Matamala a El Crític
http://www.elcritic.cat/entrevistes/august-gil-matamala-la-cup-sassembla-a-esquerra-radical-dels-setanta-i-podem-mevoca-el-pce-del-1978-7534

? Entrevista a David Fernández i August Gil Matamala - Terrícoles | betevé
https://www.youtube.com/watch?v=blgs6QpoyC8

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv