El lloc que ja no hi és (Cas) [=El lugar que ya no está] Via @EspacioTangenteEl lloc que ja no hi és (Cas) [=El lugar que ya no está] Via @EspacioTangente - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Web
1:38:34
El lloc que ja no hi és (Cas) [=El lugar que ya no está] Via @EspacioTangente


Aquest és un itinerari documental a través dels testimonis directes de víctimes de la repressió franquista a la província de Burgos, rereguarda del front nacional, i de les aportacions de les associacions i persones que treballen avui en aquest mateix escenari en la recuperació de la memòria històrica. Aquest documental és el resultat de tres anys d'acompanyament dels processos de localització, exhumació i / o dignificació de fosses repartides al llarg i ample de tot el territori burgalès, a més del recull de testimonis directes d'alguns ex-presos polítics que van patir empresonament a les presons disseminades per la capital i la província de Burgos després de la Guerra Civil.
El recorregut permet descobrir els llocs on habita el record d'un lloc que va ser i va existir fa 76 anys. Una ciutat convertida en la "capital de la croada nacional" per la seva primerenca adhesió al cop d'estat, una província en la qual, a partir del 18 de juliol de 1936, es va desencadenar una operació d'extermini físic i moral de totes aquelles persones considerades perilloses pels colpistes i els seus còmplices. Aquesta violència terrible no és atribuïble, com es fa en altres punts de l'estat, a una reacció de l'exèrcit, l'església i les dretes davant d'una conflictivitat social insuportable, oa una resposta d'aquests mateixos sectors a l'atac de les masses d'esquerra contra el ordre o la religió, esdeveniments que en aquesta regió mai van arribar a produir-se.
Tot sembla indicar que el que es va intentar va ser eradicar i enterrar una part de la nostra història col·lectiva, eliminant a les persones que la encarnaven. Gràcies a la tenacitat i l'esforç de moltes altres persones, en els nostres dies es reivindica aquesta història negada i s'exigeix ??el retorn de les paraules robades i de les esperances trencades.
DURADA: 98'
LLENGUA DE RODATGE: CASTELLÀ

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv