A la Bretxa. Anarquistes contra Franco (Cas) [=En la Brecha. Anarquistas contra Franco] Via @Poble_RebelA la Bretxa. Anarquistes contra Franco (Cas) [=En la Brecha. Anarquistas contra Franco] Via @Poble_Rebel - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Web
1:09:59
A la Bretxa. Anarquistes contra Franco (Cas) [=En la Brecha. Anarquistas contra Franco] Via @Poble_Rebel


"En la Brecha. Anarquistas contra Franco" és un documental biogràfic sobre la vida d'Octavio Alberola. A través de les vivències d'Octavio es reconstrueix una època històrica incidint a l'exili republicà espanyol i la lluita antifranquista duta a terme per alguns anarquistes.

Octavio Alberola Suriñach va néixer el 4 de març de 1928 a Alaior (Menorca, Illes Balears). Fill dels mestres racionalistes i militants llibertaris José Alberola Navarro, mestre aragonès que va ser conseller d'Instrucció del Consell d'Aragó durant el procés revolucionari del 1936-1937, i Carmen Suriñach, mestra d'Olot (La Garrotxa).

El 1939 es va exiliar a Mèxic amb la seva família on va estudiar enginyeria civil a Mèxic DF i milita de manera destacada a les Joventuts Llibertàries i va participar del «Moviment Espanyol 59» (ME / 59), preparant accions de guerrilla i es va relacionar amb Juan García Oliver .

El 1962 es va instal·lar clandestinament a l'Estat francès i va formar part de Defensa Interior amb García Oliver, Cipriano Mera i altres militants destacats, entre 1962 i 1965.

A partir de 1965 el seu nom apareix lligat a nombroses activitats dirigides a colpejar el règim franquista participat de grups com a Primer de Maig, responsable d'accions contra el feixisme espanyol.

Després de la fi del franquisme Octavio seguirà militant en el moviment anarquista participant activament a Perpignan lloc on resideix i segueix difonent l'ideal anarquista en xerrades, debats i llibres.


Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv