Denúncia morts de persones al naufragi d'un pesquer a Grècia el 14 de juny de 2023. Via @StopMaremortumDenúncia morts de persones al naufragi d'un pesquer a Grècia el 14 de juny de 2023. Via @StopMaremortum - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
07:35
Denúncia morts de persones al naufragi d'un pesquer a Grècia el 14 de juny de 2023. Via @StopMaremortum


Comunicat de denúncia davant les morts de persones en moviment al naufragi d'un pesquer a Grècia el 14 de juny de 2023

Stop Mare Mortum expressa la seva profunda consternació pel recent naufragi del pesquer a les costes de Grècia, que, una vegada més, ha deixat un tràgic rastre de vides perdudes en el mar Mediterrani. 

Exigim una investigació independent i urgent sobre les circumstàncies d?aquesta catàstrofe, ja que les explicacions donades fins ara per part del Govern grec en relació a la manca d?auxili no són creïbles. Frontex i la Guàrdia Europea de Fronteres i Costes han de difondre les informacions i les imatges aèries de què disposen per facilitar la investigació, i les autoritats gregues han de garantir el suport a les persones supervivents i a les seves famílies i informar sobre les persones desaparegudes.

Aquesta terrible massacre posa de manifest la urgent necessitat d'establir vies legals i segures que garanteixin el dret fonamental a migrar i proporcionin seguretat a les persones en moviment.

És imperatiu que els governs adoptin polítiques de vida, prioritzant la preservació de les persones i els seus drets per sobre de les fronteres i els interessos econòmics. Les persones que es veuen obligades a deixar els seus llocs d'origen han de tenir alternatives legals i segures per arribar a destinacions on puguin buscar protecció o una vida millor.

Denunciem la manca de voluntat política per crear mecanismes segurs que garanteixin el dret a migrar. És inacceptable que les vides humanes continuïn sent sacrificades a causa de polítiques migratòries restrictives en una Europa fortalesa que només mostra una absència total de voluntat per part dels responsables polítics. És hora que les paraules es converteixin en acció concreta per protegir els drets de totes les persones.

Lamentablement, les polítiques de control migratori europees només perpetuen aquesta desoladora situació i són còmplices dels centenars de milers de morts al mar. Denunciem l'enfocament basat en la seguretat que prioritza el control i la dissuasió, en lloc de protegir i garantir els drets humans de les persones. El Pacte Europeu de Migració i Asil és un instrument insuficient que només reforça una Europa Fortalesa que abandona a morir a milers de persones.

Exigim una resposta immediata i efectiva per part dels governs europeus i les autoritats marítimes per evitar més pèrdues de vides al mar. La falta d'acció i assistència de les persones migrants i refugiades en perill és inexcusable. Els guardacostes tenen l?obligació i la responsabilitat de protegir i salvar vides, i no podem tolerar la falta de recursos i voluntat per realitzar aquesta tasca humanitària. Cap embarcació en perill ha de ser abandonada sense ajuda. Els valors de solidaritat i humanitat són essencials per afrontar aquesta crisi, i és responsabilitat de totes actuar per evitar més tragèdies en el futur.

Stop Mare Mortum continuarà treballant incansablement per a què els governs assumeixin la seva responsabilitat i estableixin vies legals i segures que garanteixin el dret a migrar i la protecció de totes les persones migrades i refugiades.

#StopMareMortum #ViesLegalsiSegures #Drets #PolítiquesDeVidaLlicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv