20 anys després del tancament d'Egunkaria (Cas). Via @ecologistas20 anys després del tancament d'Egunkaria (Cas). Via @ecologistas - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Web
2:00:20
20 anys després del tancament d'Egunkaria (Cas). Via @ecologistas


El grup d'activistes madrilenys que fa dues dècades es van organitzar per expressar solidaritat amb el tancament d''Egunkaria' ha organitzat una taula rodona amb el director, Martxelo Otamendi, i el jutge que va dictar l'absolució del cas, Javier Gómez Bermúdez.

"Per la llibertat d'expressió", diu un cartell gegant en lletres blanques sobre fons negre i al costat del logotip d'Egunkaria. El cartell cobreix la taula on ells ponents parlen, davant d'un auditori ple i que ha presenciat, amb silenci i emoció, un vídeo que recordava els esdeveniments del juny del 2003, quan el jutge Del Olmo va decidir clausurar l'únic diari escrit completament a euskara, en una causa plena d'irregularitats i tortures que va acabar en absolució.

Al barri d'Ambaixadors, al sud del centre madrileny, concretament a L'Ateneu La Maliciosa, hi ha estat Martxelo Otamendi, que va ser director del diari i va denunciar tortures durant la detenció, un cas que va concloure en condemna europea l'Estat espanyol. A la taula rodona convocada per recordar el que va passar fa dues dècades també hi han format part el periodista Luis Rodríguez Aizpeolea, el jutge Javier Gómez Bermúdez i els actors Amparo Climent i Carlos Olalla.


Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv