Donar veu a la memòria. La Desbandá (13/06/2023) @StopMaremortumDonar veu a la memòria. La Desbandá (13/06/2023) @StopMaremortum - SantsTV
 Espectacles 
Publica a Diaspora Web
1:18:53
Donar veu a la memòria. La Desbandá (13/06/2023) @StopMaremortum


La massacre de la carretera Màlaga-Almeria, coneguda popularment com La Desbandá, va ser un episodi de la Guerra Civil Espanyola esdevingut el 8 de febrer de 1937, després de l'entrada a Màlaga de les tropes franquistes.

Una multitud de refugiats que omplien la carretera fugint cap a Almeria, ciutat sota control de l'Exèrcit Popular Republicà, va ser atacada per mar i aire causant la mort a entre 3000 i 5000 civils.

Amb l'espectacle «Silencis. Els infants de la Desbandá», es mostra el recorregut de la Carmen, una nena de 8 anys que fuig de la barbàrie feixista juntament amb la seva família. L'obra de teatre mostra la fugida per carretera i el constant assetjament per terra, mar i aire de l'exèrcit colpista.

Donar veu a la Memòria complementa amb aquesta representació el cicle d?activitats «La Desbandá», que va tenir lloc a la Lleialtat el mes de febrer amb la voluntat per donar a conèixer i retre homenatge i recordar aquest esdeveniment cabdal de la Guerra Civil.

Públic: adult i alumnat de Secundària i Batxillerat
Idioma: català
Durada: 60 min

stopmaremortumshb@gmail.com


Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv