El Matzpen. Israelís contra el sionisme (VOHebSCas)El Matzpen. Israelís contra el sionisme (VOHebSCas) - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Web
54:01
El Matzpen. Israelís contra el sionisme (VOHebSCas)


Matzpen, l'organització socialista israeliana, mai no va tenir més d'unes poques dotzenes de militants.  I, tot i així, per a finals de la dècada del 1960 i començament de la del 1970, l'estat d'Israel la considerava una amenaça real per a les seves polítiques i el consens social intern.

 La majoria dels militants del Matzpen havia nascut a Israel, procedia del nucli dur de la societat israeliana.  Per la lluita contra el sionisme i l'ocupació, i per la seva aliança amb palestins i militants d'esquerra europeus, van patir tota mena d'amenaces, difamacions i aïllament polític i social.

 Aquesta pel·lícula aborda les qüestions principals del conflicte sionista-palestí, tant de llavors com d'ara, a través dels punts de vista d'algunes de les personalitats de l'organització, les seves idees, opinions i activitats.

 Va ser rodada a Israel, Palestina, Jordània, Regne Unit i Alemanya.


Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv