Els fills de Quixot a Pl. Sant JaumeEls fills de Quixot a Pl. Sant Jaume - SantsTV
 Notícies 
Publica a Diaspora Web
04:01
Els fills de Quixot a Pl. Sant Jaume


Avui dia 13 de gener, l'Alcaldia de Barcelona ha impedit el normal desenvolupament de l'acte de solidaritat amb els fills de Don Quixot que s'havia de celebrar a la Plaça Sant Jaume de Barcelona des de les 12 fins a les 17. La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra han escorcollat els assistents, han limitat l'entrada del material necessari per a dur a terme una acampada simbòlica i han mullat el terra de la plaça per a impossibilitar que s'hi realitzessin activitats. Davant aquesta situació els convocants han decidit prosseguir amb les nombroses intervencions previstes per part d'associacions socials i d'experts en la matèria com Miren Etxezarreta, Gabriela Serra, Gerardo Pissarello, Assemblea per la Regularització Sense Condicions, V de Vivienda i l'Oficina pels Drets Socials. L'acte s'ha donat per finalitzat a les 14h.

L'alcalde Hereu i les institucions públiques en general han mostrat un cop més la seva insensibilitat cap a la greu situació actual entorn a l'accés al dret a l'habitatge. Avui per avui, segons dades municipals a Barcelona hi ha 712 places d'acolliment nocturn per a unes 2000 persones sense sostre, moltes d'elles en espais inadequats com són poliesportius. Només 72 persones participen en programes d'inserció. A més a més, l'habitatge es un del principals motius de preocupació de la ciutadania. Entre un 20 i 30 per cent de la població no hi té accés i un 40% esta fortament hipotecada. Afirmar que 'la situació de l'habitatge a Barcelona no té res a veure amb la de Paris', constitueix un acte de cinisme polític i una manca de respecte cap a la majoria de la població que té problemes seriosos d'accés a aquest dret fonamental.

Més info: VdeVivienda

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv