La Cuadrilla (VDCast)La Cuadrilla (VDCast) - SantsTV
 Cinema 
Publica a Diaspora Web
1:32:02
La Cuadrilla (VDCast)


El britànic torna a la càrrega amb una pel.lícula amb la que continua en el seu incansable i convenient propòsit d'atiar el poder. La Cuadrilla es centra en les vides dels treballadors de British Rail al començament de la seva privatització, i en la posterior fragmentació en entitats privades que lluiten per fer-se un lloc en un mercat escàs. Un altre cop Loach s'allunya del cinema pamfletari, fuig de l'adoctrinament i deixa que els personatges parlin, que decideixin per si mateixos, i que, a pesar de l'absurditat de llur situació, actuïn pragmàticament. I deixa la postura inflexible només per al més madur de tots els treballadors, aquell a qui no queden forces per entrar al món de la folla competitivitat. Ken Loach roda una història que li és pròpia, que li passa a prop i que el toca de ple.

A La Cuadrilla torna a plantejar amb encert i bon sentit la caiguda de la classe obrera, les dificultats a què aquesta s'enfronta en aquests nous temps, les barreres que el sistema capitalista posa a les vides dels seus diminuts súbdits. Així, apareixen en el film la inseguretat laboral, els contractes a temps parcial, la fi de les vacances pagades, la supressió de la baixa per malaltia, i els riscs laborals per unes inhumanes condicions de treball, provocades per la concessió d'obres a mínim cost.

Títol Original: The Navigators
Regne Unit-Alemanya-Estat Espanyol. 2001. 93 min.
Direcció: Ken Loach
Guió: Rob Dawner
Producció: Rebecca O'Brien
Muntatge: Jonathan Morris
Fotografia: Mike Eley
Música: George Fenton
Intèrprets: Dean Andrews, Tom Craig, Joe Duttine, Steve Huison, Venin Tracey, Sean Glenn, Andy Swallow

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv