10 minuts (Ahmed Imamovic, VOSAng)10 minuts (Ahmed Imamovic, VOSAng) - SantsTV
 Cinema 
Publica a Diaspora Web
09:16
10 minuts (Ahmed Imamovic, VOSAng)


10 minuts per Ahmed Imamovic. 1994. Sarajevo, Bòsnia i Roma, Itàlia. Quantes coses poden passar per només 10 minuts. La pel·lícula va guanyar el premi al millor curtmetratge europeu en 2002.

Aquest curtmetratge, com el seu títol indica dura només 10 minuts, però explica una història molt més temps que revela només en la nostra imaginació al veure el final de la pel·lícula. Si bé 10 minuts en la vida d'algú no signifiquen res, que pot ser fatal en l'altre: un nen i la seva amorosa família, la tragèdia en una ciutat devastada per la guerra, la mort i la destrucció. Tot en només deu minuts. La pel·lícula segueix dues línies de la història simultània: un a Roma i una a Sarajevo, el 1994, el pitjor temps de la guerra a Bòsnia. Encara que la part de Roma no va ser filmat en la ubicació original, que no elimina res de la qualitat de la pel·lícula, que era només un element simbòlic de totes maneres. Repartiment és gran, la història és molt compacte i ben escrit, la direcció dinàmica i precisa. No hi ha res fora de lloc en la pel·lícula: ben estructurat, desposseït de falses patetisme, realistes, és molt senzill. En altres paraules, es tracta d'una joia d'una pel·lícula, i no va ser per casualitat que va guanyar el premi al millor curtmetratge europeu en 2002. 10 minuts per a mi és, sens dubte, un dels més emocionants i de gran abast sobre les pel·lícules de guerra de Sarajevo. Darrere de l'escena: he llegit que el director Ahmed Imamovic, a la recerca de japonès de la funció del turista, va haver d'anar a l'Ambaixada del Japó a Sarajevo i demanar un dels funcionaris per actuar en la pel·lícula. Afortunadament per al director, l'Ambaixada permetre a un dels seus empleats participar a la pel·lícula.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv