Hom. Què pensen els espanyols dels catalansHom. Què pensen els espanyols dels catalans - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Web
1:20:00
Hom. Què pensen els espanyols dels catalans


Dirigit per Ramon Tort i compta amb un equip format per Jaume Armengou, Dani Sáez, Isidre Pulido i Alícia Soler. Ells eren els encarregats d'anar captant les opinions de la gent del centre de l'estat espanyol sobre els catalans.

Al gener del 2006 va sorgir la proposta i, entre tots, van pensar que fer una expedició era una bona manera de comprovar si realment hi ha prejudicis en contra dels catalans a la resta de l'estat i si aquests prejudicis estan produïts pels mitjans de comunicació o els partits polítics. L'equip no va fer treball de pre-producció, de manera que van iniciar el viatge sense contactes concertats. Després van començar a recollir testimonis de la gent del carrer, però van pensar que era necessari buscar opinions més elaborades.

L'elaboració d'aquest documental ha servit a la gent de l'equip per constatar que sí existeix un cert recel fora de Catalunya respecte els catalans. Moltes vegades, però, aquest recel no està basat en cap discurs. En canvi, les persones que no tenen aquest recel sí que ho poden argumentar. El documental final ve de 16 hores de filmació que es van captar en més d'una setmana de viatge. S'hi retrata el paisatge humà i el paisatge natural de Castella i hi ha dos fils narratius: la veu de l'Hom, el del títol, que representa i transmet l'estat d'ànim de l'equip, i la veu que situa i contextualitza espais i personatges.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv