[VilawebTV] La universitat dels ‘okupes'[VilawebTV] La universitat dels ‘okupes' - SantsTV
 Reportatges 
Publica a Diaspora Descarrega
05:36
[VilawebTV] La universitat dels ‘okupes'


L'espai ocupat de la Rimaia ofereix classes gratuïtes a tothom

A la Gran Via de Barcelona hi ha un edifici immens, 'okupat' des de fa poques setmanes. És la Universitat Lliure la Rimaia, gestionada per una trentena de joves que ofereixen, de franc, classes de català, d'anglès, d'informàtica i d'electricitat a qui vulgui assistir-hi. La majoria d'aquests joves són estudiants universitaris descontents del model d'ensenyament que han rebut i que ara volen transferir els seus coneixements d'una manera pròpia, inspirant-se en la tradició dels ateneus obrers dels anys trenta del segle XX, que creien que el saber ens ha de fer lliures. En aquest vídeo visitem la Rimaia per dins.

El ventall de cursos que s'ofereixen és prou ample: des de seminaris sobre control social o sobre decreixement, impartits per professors titulats, fins a classes d'electricitat explicades pels alumnes que es preparen per obtenir el títol oficial d'electricista, i fins a classes de català i d'espanyol per a immigrats sense papers. La idea que mou el personal de la Rimaia és de democratitzar l'accés al saber i de fer-lo arribar a tothom. A la Rimaia també hi ha una biblioteca de tres mil volums que es presten als veïns a règim d'intercanvi.

El projecte de la Rimaia ja fa temps que dura. El 12 de febrer la vella Rimaia fou desallotjada (vídeo) i l'endemà mateix ja s'havia ocupat un nou espai, un edifici immens en plena Gran Via barcelonina, que han netejat i que comencen a endreçar. És la nova Rimaia.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv