Maquis a Catalunya - 4 - Marcel·lí MassanaMaquis a Catalunya - 4 - Marcel·lí Massana - SantsTV
 Història 
Publica a Diaspora
26:00
Maquis a Catalunya - 4 - Marcel·lí Massana


Tot i ser característica i més coneguda a Catalunya la guerrilla urbana, que centra la seva actuació a Barcelona ciutat i rodalies, va existir una important activitat guerrillera que va actuar en nombroses comarques catalanes.

Igualment, el grup de maquis rural que va tenir més ressò popular i més qualitat va ser el de Marcel·lí Massana, conegut per "Pancho" entre el maquis. La comarca del Bages i sobretot el Berguedà i seus entorns van ser les zones on durant sis anys la partida de Massana va plantar cara al règim franquista.

Llicència de Creative Commons
SantsTV és una televisió dels moviments socials de Sants, en funcionament des del 4 d'agost del 2006. SantsTV està subjecta a una Llicència de Creative Commons i ha estat creat amb programari lliure fet per Morintsol, i es nodreix tant del contingut enviat pels usuaris així com per enviades per membres del col·lectiu, col·laboradores o amigues. Cada autor/a es responsabilitza de les seves obres. En cas de detectar algun contingut que vulneri algun dret sobre les persones o sobre algun altre dret emparat per la llei, aviseu-nos per tal de poder retirar dit contingut si així s'escau. Podeu contactar amb nosaltres a contacte@sants.tv